Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Трима столични полицаи са невинни затова, че през юли 2008 г. са сложили белезници на тогавашния евродепутат от “Атака” Димитър Стоянов, вкарали са го в служебната кола и са го отвели в 5 районно, научи “24 часа”. Решението на Софийския градски съд е окончателно. Делото продължи 10 г.

На 27 юли 2008 г. Стоянов е арестуван на кръстовището на бул. “Оборище” и бул. “Васил Левски”. Там фенове на “Атака” били спрени от униформени служители за проверка на път за президентството, където имало палатков лагер на партията. Младежите се обадили по телефона на Димитър Стоянов, тогава евродепутат.

Той и Волен Сидеров пристигнали на мястото и започнал скандал с полицията. Стоянов показал документ, че е евродепутат, но въпреки това униформените го качили в колата, защото буйствал. След 30 мин престой в 5-о районно Стоянов е освободен. Той подал жалба, че полицаите са превишили правата си, противозаконно са го лишили от свобода въпреки имунитета му, а един от тях го заплашил, че ще му пререже гърлото. Те обаче са оправдани първо от районния съд, а втората и последна инстанция потвърждава невинността им.