Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Осъдиха производител на наркотици на 9 месеца затвор

Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура - Лом и защитата на Б. Ю. Б., подсъдим за производство на наркотични вещества без надлежно разрешително и незаконно държане на огнестрелно оръжие, и го отсъди на 9 месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг режим“. Б. Ю. Б. - със средно образование, безработен и осъждан, който понастоящем е в Затвора във Враца, се е признал за виновен, че на 25 юни 2019 г. държал без надлежно разрешително в Лом на ул. „Кирил и Методий“ 28 броя стъклени буркани с високорисково наркотично вещество тетрахидроканабинол с тегло 533,66 гр. на обща стойност 3 087,16 лв. За престъплението съдът му определи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 5 /пет/ месеца. Подсъдимият се призна за виновен и че на 25 юни 2019 г. в Лом на ул. „Кирил и Методий“ държал огнестрелно оръжие – револвер със заличена фабрична марка „Зораки“ и 163 бр. патрона, кал. 6,35х16мм, без да има за това надлежно разрешение, за което съдът му определи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 9 / девет/ месеца. На подсъдимия бе определено едно общо наказание – „Лишаване от свобода“ за 9 /девет/ месеца, което да изтърпи при първоначален „строг режим“ като зачита времето, през което е бил с мярка „Задържане под стража“ от 25 юни 2019 г.

Съдът отне в полза на Държавата веществените доказателства - 28 стъклени буркани с високорисково наркотично вещество тетрахидроканабинол, които са предадени в Централно митническо управление и ще бъдат унищожени чрез изгаряне. В полза на държавата са отнети и револвер със заличена фабрична марка „Зораки“, 100 броя патрони, кал. 6,35х16мм.(25auto) и метална конструкция, покрита с полиетилен и отвори за вентилация и електричество, с изградена вентилационна система от тръби, нагревателна лампа, химикали, уреди и пособия за производство на наркотични вещества.

Районният съд осъди подсъдимия Б. Ю. Б. да заплати по сметката на ОД на МВР - Монтана сумата от 625,78 лева - направените по делото разноски за изготвяне на балистична и физикохимична експертиза.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.