Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Холът на апартамента в който е спал Пулев.
Холът на апартамента в който е спал Пулев.

Високопланинската база “Белмекен” е пуста за няколко часа. Само един клуб по кросфит си прави тренировките. Националите по бокс и синхронно плуване са си тръгнали. В събота трябва да дойдат румънците от плуването. След това ще се появят унгарците, които са световна сила, и накрая по традиция ще се дойдат и немците. Защото няма по-добро място за подготовка преди олимпиадата в Токио.
Тази база бе наречена “руина” от боксьора Кубрат Пулев. Всъщност нещата не са такива, каквито той твърди.

Апартаментът, в който е бил настанен, е най-добрият. Намира се на третия етаж и е около 45 квадрата. Има две стаи и доста приличен хол. Банята е изцяло нова.

В новата сауна, която бе направена от държавната “Национална спортна база”, няма и следа от пироните, които Кобрата твърди, че е забивал.

Залата, в която е тренирал, вече е с тепих за борба, защото се очакват новодошли.

Средната температура, която се поддържа, е над 23 градуса, категорични са от персонала. И всички са учудени от действията на Кобрата. След 20-дневен лагер той си тръгнал, като благодарил на всички за старанието. Обещал да се върне, след като победи Антъни Джошуа.

През миналата 2019 година базата в планината е ползвана от спортисти на 22 държави. Леглодните на българите са 17 884, а тези на чужденците 11 608. Няма нито едно оплакване от гост на базата. Само две неофициални от българи заради храната, като веднага е реагирано.
“Ядох от това, което ядоха и момчетата. Беше изключително вкусно”, обясни шефът на джудото Румен Стоилов. Той е слязъл от планината само преди 2 седмици, когато бил при националите. “Единствено мога да коментирам със суперлативи. И благодарности”, допълни и старши треньорът на националките ни по борба Петър Касабов, който изведе отбора си до второто място в класирането по медали на европейското в Рим.

“Винаги сме получавали най-доброто. И сме плащали всичко в срок. Защото трудно могат да се намерят такива условия за високопланинска подготовка”, категорична е шефката на художествената гимнастика Илиана Раева.

“Не мога да разбера тези думи. Условията са идеални за тренировка. Поне така смятат треньорите ни Иван Иванов и Пламен Братойчев”, обясни шефът на щангите Неделчо Колев, след като и националите ни по този спорт са били на лагер там преди няколко седмици, а сега са на “Спортпалас” край Варна.

“Нямаме никакви забележки. Всичко бе идеално”, допълни и президентът на бокса Красимир Инински, след като отборът се прибра в София.

“Белмекен” е една от трите подобни бази в света и втората в Европа.
Другата на нашия континент е в Сиера Невада (Испания). Там обаче единствено съоръженията са държавни, а спортистите спят в хотели, където цените са пазарни.

В Колорадо Спрингс пък стаите са тройки и четворки, а в България са главно двойни.

Басейнът очаква новите си посетители от събота.
Басейнът очаква новите си посетители от събота.
Залата, където са били тренировките на Кубрат Пулев.
Залата, където са били тренировките на Кубрат Пулев.
Сауната, в която няма следи от пироните, забити от боксьора.
Сауната, в която няма следи от пироните, забити от боксьора.
Благодарности от националките по борба, които са били на базата преди европейското.
Благодарности от националките по борба, които са били на базата преди европейското.