Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Парламентът се размина на косъм от бой. Скандалът стана по време на обсъждането на кандидатурите за парламентарната квота в КРС.

Тон даде Павел Шопов от "Атака", който скочи срещу кандидатурата на бившите си партьори от НФСБ и ВМРО и обясни, че кадрите им са пълен провал, давайки пример с отминали скандали. Това предизвика реакция от Милен Михов, който настоя за наказание на Шопов, тъй като речта му е непочтителна.

Преди това пък Юлиян Ангелов от ВМРО поиска ГЕРБ да кажат публично дали подкрепят кандидатурата на ОП или тази на ДПС.

От ГЕРБ са внесени две предложения. Първото е на сегашния главен секретар на КРС Кристина Георгиева Андонова-Хитрова, а втората кандидатура е на дългогодишния бивш член на Съвета за електронни медии (СЕМ) Анна Хаджиева. Освен от депутати от ГЕРБ кандидатурата на Хаджиева е подкрепена и от съпредседателя на парламентарната група "Обединените патриоти" Искрен Веселинов и лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Третото предложение за член на КРС е настоящия юристконсулт на КРС - Пеньо Пенев, той е предложен от народните представители Валери Симеонов и Искрен Веселинов.

От БСП са издигнали кандидатурата на бившия вицепремиер по европредседателството от служебния кабинет на Огнян Герджиков и зам.-председател на социалистическата партия Деница Златева. Едринч Хайрула е предложението от ДПС. Той е бивш депутат и бивш кмет на Момчиловград.

За зам.- председател на КРС е кандидат Кристина Хитрова, предложена от ГЕРБ.

БСП и Воля пък си размениха обвинения за участие в задкулисие. Заради скандали депутатите прекъснаха работата си за 30 минути.