Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРОБЛЕМ: Фабрегас се контузи в най-важния момент от сезона.
ПРОБЛЕМ: Фабрегас се контузи в най-важния момент от сезона.

 

 "НЕ СМЕ се пречупили! Момчетата все още имат заряд, за да се борят за титлата", гордо обяви треньорът на "Арсенал" Арсен Венгер след третото поредно поражение в решителен мач.
Само за две седмици лондончани загубиха няколко шанса да спечелят първия си трофей за последните шест години.
"Топчиите" паднаха във финала за Купата на лигата от "Бирмингам", загубиха от "Барселона" в Шампионската лига и
бяха изхвърлени
от "Манчестър Юнайтед" в турнира за Купата на Англия.
"Ще дам всичко от себе си, за да се преборим за титлата в първенството - зарече се френският наставник. - Трябва много да работим, за да се възстановим от ударите. На играчите им е тежко."
Мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън спечели психологическата битка срещу най-сериозния опонент за титлата. Въпреки това шотландецът няма как да е доволен от показаното в последните мачове. "Манчестър Юнайтед" изглеждат безидейни в нападение. Димитър Бербатов и Уейн Рууни имат
сериозни проблеми
в атака. Халфовете на тима правят грешка след грешка. Защитата страда от липсата на титулярите. В последните си шест мача "червените" записаха три загуби, след като доскоро бяха единственият тим без поражение във Висшата лига.
"Личи си липсата на ключови играчи - призна сър Алекс Фъргюсън. - В момента се намираме на най-тежкия етап от сезона. Програмата ни е много натоварена. За разлика от останалите все пак сме лидери и имаме натрупана преднина."
Общо 15 основни футболисти от двата тима са контузени,
страдат от травми
или не са възстановени на 100%. Добрата новина за "Манчестър Юнайтед" е завръщането на Антонио Валенсия. Южноамериканецът бе извън терените от септември, когато кракът му бе счупен в мач срещу "Глазгоу Рейнджърс" от Шампионската лига. Валенсия се включи през второто полувреме срещу "Арсенал" и се представи повече от добре.
"Това беше първият му мач от шест месеца насам, а сякаш изобщо не е почивал толкова дълго", похвали съотборника си лидерът на "Манчестър Юнайтед" Уейн Рууни.
Възстановяването на Валенсия идва точно навреме, след като друг травмиран играч - Нани, ще пропусне няколко мача.
В лазарета
са още Андерсон, Майкъл Оуен, Парк, Харгрийвс и Рио Фърдинанд. Ситуацията при "Арсенал" не е по-розова. Капитанът Сеск Фабрегас има проблеми със сухожилията. Той не беше на 100% в двубоя срещу "Барселона". Централните защитници Йохан Джуру и Томас Вермален са аут до края на сезона. Други двама сигурни титуляри Александър Сонг и Тио Уолкът също са извън сметките на Венгер.
"Нямахме никакъв късмет в последните седмици - жалва се французинът. - Срещу "Бирмингам" загубихме с гол в последните минути. "Барселона" ни надигра при много спорни обстоятелства. Не бяхме по-слаби от "Манчестър Юнайтед"
"Червените дяволи" са с три точки пред "Арсенал" в класирането. Лондончани
имат мач по-малко
който ще бъде много тежко изпитание - гостуване на "Тотнъм". На хартия "топчиите" имат по-лека програма. Те приемат прекия си съперник за титлата. Другият по-тежък мач е домакинство на "Ливърпул". "Червените дяволи" имат сблъсък с шампионите "Челси".
От началото на сезона момчетата на сър Алекс Фъргюсън доказаха, че могат да печелят лесните мачове. Ако успеят да вземат следващите пет двубоя преди дербито с "Арсенал", Димитър Бербатов и компания ще бъдат много по-спокойни. Психологическото предимство ще е на тяхна страна.
Доста по-тежка е задачата на Арсен Венгер. Той ще трябва да изправи на крака своите футболисти
след тежките седмици
Французинът знае, че най-трудно отборът се мобилизира срещу по-слабите противници. От началото на сезона тимът допусна изненадващи обрати и загуби от доста посредствени отбори. Това може да се окаже фатално в битката за титлата.
На хартия "Манчестър Юнайтед" държи повече козове, но младите стрелци от "Арсенал" имат невероятния шанс да сътворят нещо уникално. Преди старта на сезона никой от специалистите не ги слагаше сред фаворитите за титлата. Сега тимът е с равни начални позиции с "червените дяволи". Има огромна възможност всичко да бъде решено в директния сблъсък на 1 май.

„Челси" - „Манчестър Сити": Дербито на богаташите

НЕДЕЛНОТО дерби между най-богатите клубове на Острова - "Челси" и "Манчестър Сити", ще реши много въпросителни около битката за разпределение на медалите.
Домакините са в по-добра форма.
Те спечелиха пет от последните си седем мача. В това число и дербито с "Манчестър Юнайтед".
"Още нищо не е загубено - смята новото попълнение на лондончани Фернандо Торес. - В "Челси" има топфутболисти на всички нива. Атмосферата е много по-добра, отколкото в съблекалнята на "Ливърпул". Разменяме си шеги преди и след мачовете."
Специалистите поставиха
под съмнение трансферния ход
на Карло Анчелоти. Италианският треньор купи Торес за 50 млн. паунда в последния ден от трансферния прозорец. Бившият нападател на "Ливърпул" застраши сериозно мястото на топстрелците Дидие Дрогба и Николас Анелка.
"В състава има място за всеки, който докаже, че е в най-добра форма - обясни решението си Анчелоти. - Конкуренцията ражда истината. Нормално е всеки да иска титулярното място, но то не е запазено за никого."
Наставникът изведе "Челси" до титлата през миналия сезон. През настоящата кампания лондончани
изпаднаха в тежка криза
От претенденти за титлата те се озоваха извън зоната Шампионска лига. С идването на Торес тимът промени играта си. Ветераните Франк Лампард и Джон Тери напомниха за най-добрите си години. Полузащитникът не спира да бележи важни голове. Тери се превърна в познатия лидер. Заради отличните му игри на Острова се заговори, че ще получи капитанската лента на английския национален отбор. Престижното звание му беше отнето от Фабио Капело след сексскандал преди световното първенство в ЮАР.
"Манчестър Сити" доказаха огромно израстване през този сезон - прави анализ на бъдещия съперник Карло Анчелоти. - Ще ни бъде доста трудно, защото умеят да се защитават отлично."
Гостите са с три
поредни успеха в шампионата
но тепърва им предстоят много тежки двубои. В класирането "Манчестър Сити" е с две точки пред "Челси". Лондончани са с мач по-малко. "Трябва да печелим дербитата - категоричен е наставникът на "Сити" Роберто Манчини. - От началото на годината не играхме добре в решаващите мачове с "Арсенал" и "Манчестър Юнайтед". От двата двубоя спечелихме общо точка, но с показаната игра не я заслужавахме."
Тимът от Манчестър ще разчита на звездния си нападател Карлос Тевес. Аржентинецът вкара 18 гола от началото на сезона във Висшата лига и има на сметката си и шест асистенции. В състава на "Сити" ще отсъства ключовият халф Джеймс Милнър, който е с контузия.

"Топчиите" без вратари
"Арсенал" остана само с един вратар, след като Войчех Шчесни счупи пръст на ръката. Той беше заменен в мача с "Барселона".
Рамото на Лукаш Фабиански беше оперирано. Той е извън сметките до края на сезона. Четвъртият вратар Вито Маноне има травма на бедрото. Единственият здрав страж в момента е Мануел Алмуня. Той направи страхотни спасявания срещу "Барселона", но през миналия сезон беше обвинен за няколко доста евтини гола. Изненадващо Венгер реши да върне 41-годишния Йенс Леман под наем до края на сезона.

Наказаха Фъргюсън
МЕНИДЖЪРЪТ на "Манчестър Юнайтед" сър Алекс Фъргюсън бе сурово санкциониран за пет мача. Дисциплинарната комисия на Футболната асоциация не прости на шотландеца. Наставникът изгоря за думите си срещу съдийството след мача с "Челси" (1:2). Сър Алекс обвини рефера Аткинсън, че не е свирил коректно. Наказанието влиза в сила от 22 март. Фъргюсън бе глобен с 30 хил. лири.

Бербатов без договор
Димитър Бербатов все още не е подписал удължаване на своя договор. Контрактът му изтича след края на следващия сезон.
В него има клауза, че срокът може да бъде удължен с още една година, но само при желание на клуба. Нападателят се надява мениджърът на "Манчестър Юнайтед" сър Алекс Фъргюсън да го ангажира до края на сезон 2012/13. Настоящият договор изтича 12 месеца по-рано.
Слабата форма на нападателя е причина за замразяване на преговорите по контракта. Бербатов все още е лидер сред голмайсторите на Висшата лига с 18 попадения. В последните мачове той рядко попада сред титулярите.
Индикация за липсата на интерес от страна на "червените дяволи" е активността спрямо останалите футболисти. Дарън Флечър, който също е в много слаба форма, подписа до 2015 г. Майкъл Карик ще носи фланелката на тима до 2014 г.

Ашли Коул мина метър
Звездата на "Челси" Ашли Коул се размина със сериозна санкция по наказателния кодекс. Скандалният бек простреля с въздушна пушка стажант. Жертвата се отърва без сериозни наранявания. Полицията е преценила, че в действията на английския национал не е имало умисъл.
Ашли Коул ще бъде наказан от своя клуб за уронване на престижа с шестцифрена сума.

Туре подозира саботаж
Защитникът на "Манчестър Сити" Коло Туре подозира саботаж в положителната допинг проба, която даде след дербито с "Манчестър Юнайтед". В урината на бранителя са открити следи от вещество, което фигурира в списъка на Световната антидопингова агенция.
Първоначално Коло Туре обяви, че забраненото вещество е попаднало в организма му след поглъщане на диетични добавки, които са били на неговата съпруга. Футболистът не бил прочел съдържанието на хапчетата.

Рууни моли Ван дер Саар
Звездата на "Манчестър Юнайтед" Уейн Рууни се опитва да убеди вратаря на тима Едвин ван дер Саар да остане още една година в клуба. 40-годишният холандец обяви категорично, че прекратява кариерата след края на сезона. Решението е продиктувано от натоварения ритъм на "червените дяволи".
"Говорих с него под душовете след мача с "Арсенал - призна Уейн Рууни. - Другите момчета също се опитват да го убедят. Той е взел решение. Можем само да се надяваме, че ще го промени."

КЛАСА: Рууни вкара няколко важни гола за “Манчестър Юн”, но е далеч от познатата форма.
КЛАСА: Рууни вкара няколко важни гола за “Манчестър Юн”, но е далеч от познатата форма.