Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Задържаха под стража рецидивист с 8 присъди, извършил грабеж в Лом СНИМКА: Pixabay

Окръжен съд – Монтана постанови най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 34-годишния С. Й. А. от Лом , нанесъл побой и ограбил 55 годишен мъж. На 15 февруари т. г. към 15 часа С. Й. А. срещнал на улица в крайдунавския град Ю. С., който бил напазарувал хранителни продукти и се прибирал с покупките. С. Й. А. хванал мъжа за шията, започнал да му нанася удари с юмруци и се заканил, че ще извади пистолет и ще го застреля. Нападателят отнел със сила и заплахи от мъжа 10, 54 лева, бутилка олио, пилешки бут, хляб и 1 кг картофи.

При задържането му по-късно С. Й. А. буйствал и нанесъл побой и на полицейски служител. Пред съда задържаният заяви, че се разкайва за деянието, което е извършил под въздействие на алкохол, и поиска по-лека мярка за неотклонение. 34 годишният мъж е безработен, има осем осъждания досега, последното от които е през 2017 г. на една година затвор ефективно.

В МВР са регистрирани и многобройни заявителски материали срещу него. Като разгледа събраните на досъдебното производство доказателства и и факта, че за извършеното в условията на опасен рецидив тежкото престъпление законът предвижда от 5 до 15 години затвор, както и прецени , че съществува опасност С. Й. А. да се укрие и извърши друго престъпление, съдът определи постоянна мярка „Задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Монтана може да бъде обжалвано пред Софийски Апелативен съд в тридневен срок.