Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пораженията, които ни нанесе социализмът

Ако СССР бе освободил Гърция, а не България, тогава те щяха да берат домати тук, а ние да сме с гръцки проститутки

Преди около месец бях на сауна. В баровските сауни има малко басейнче със студена вода, за да се охладиш след 90 градуса жега. В първия момент ти се струва страшно, но после ти става много приятно, а и е полезно. Температурната разлика калява. Освен това, ако не се охладиш както трябва и се облечеш, плуваш в пот и настинката ти е сигурна, като излезеш навън. В тази сауна въпросът е разрешен задоволително. Има маркуч със студена вода. Става! Да, ама не! Някои беше махнал кранчето. Всъщност кранчето си беше там, но беше махната пластмасовата завъртулка и не можеше да се пусне водата. Е, излязох и се разходих четири-пет минути на площадчето пред Министерството на младежта и спорта. И така става. Единствено се притеснявах да не ме приберат.

Вали сняг, а “младеж”

с бяла коса

се разхожда по бански.

След 10-ина дена пак отидох на сауна. Както се досещате, студената вода пак не можеше да се ползва.

В никоя нормална държава, която не се е радвала десетилетия на социализъм, това не може да се случи. Най-малко десет човека ще се оплачат и един служител на сауна ще си търси нова работа. Може би вие ще попитате - аз дали се оплаках. Абе, другари, нали и аз съм увреден от социализма.

Купих си за 80 стотинки пластмасова завъртулка и като ходя на сауна, си я нося в джоба. Разказах тази история на един приятел, той махна с ръка и вика: Е, айде сега, голяма работа, колко хора ходят на сауна?

Добре, ще ви разкажа тогава друг случай, където потърпевшите са милиони. Преди седем-осем години имаше европейско по футбол. Десетина дена кеф с ракия , мезета и салата. Имаше обаче малко неудобство. Па телевизията тонът вървеше с половин секунда преди картината. Дикторът крещи - ГО-ОЛ!, а топката още не е влязла във вратата. А това дразнеше страшно - даже и след третата ракия. На петия ден оправиха това разминаване и гледахме финалите нормално. След няколко дена работата се изясни.

Гафът бил повсеместен,

но в Европа го оправили

още същата вечер.

Ние се мъчихме пет дена, а в Русия си го гледали така до края.

Ами нормално, ние сме карали 45 години социализъм, а руснаците кажи-речи двойно.

Може би, ще кажете, това е дребнотемие и какво толкова ни е виновен социализмът в случая? Ще ви кажа - през тези десетилетия хората свикнаха да бъдат мачкани, оплювани и унижавани. А на въпроса най-точно отговори Джони: "Ако съветската армия беше освободила Гърция, а не България, сега гърци щяха да идват да берат домати през лятото и ние щяхме да шибаме гръцки проститутки*."

*Ако съждението с гръцките проститутки ви се вижда брутално, може да го подмените със следното изречение: ... ние щяхме да се радваме на гръцки девойки, упражняващи хоризонталната професия.

Може да се каже и най-древната професия, но мисля, че хоризонталната е по-добре.