Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След три дни ще отбележим рутинно поредната година от обесването на най-великия /за мен/ българин. На Дякона, на Апостола, на Васил Левски. Ще има пак венци, речи, големците пак ще посочат портретите му над бюрата си.
Мисля си, колко ли трябва да сме грешни, 147 години след тази мрачна дата, все още в София и на много места има ,улици, паметници на неговия "реален" поръчител - Граф Игнатиев? Както и на на най-големия българомразец Аксаков? Като знак на подчиненост, на принадлежност към империя?
Говорим за това, че Апостола са го предали "тогавашните българи", не са го освободили по време на конвоирането му до София. Със сигурност няма как да поправим стореното тогава.
Най-лошото е, че това предателство продължава и днес. И днешните поколения българи, мълчат, смиряват се, не смеят да повдигнат трудните въпроси за паметта /кои трябва да остане в нея/ и продължаваме шизофренно да имаме паметник на най-великия си съранародник и на неговия убиец.!?! Коя нация, която има уважение към себе си ще допусне това? Опитайте се да си спомните.
Не ми говорете, че сме се най-старата нация и прочие комплекси. Говорете за това, което правим днес за да се изправим и реално и духовно срещу историческите си комплекси и като ги погледнем право в очите и без заобикалки, да ги преодолеем като вземем единствено правилните и дългоотлагани решения.
В Софийския общински съвет ако не всички то мнозина ще отидат да положат цвете на паметника му, ще се поклонят, но нямат дори идея, да предложат и да гласуват името на улицата на убиеца да бъде премахнато и заменено с някои истински българин, чието име е било изхвърлено от паметта по време но социализма. Този период би трябвало да е свършил през 1989 година, но продължава да живее в съзнанието ни и днес..
Иначе погледнете колко патриоти, националисти, леви, десни, и все кълнящи се, че Левски е техния пример, наричаме го светец, макар и неканонизиран /и не трябва/, а го предаваме всеки ден, всеки час, като допускаме враговете му да кичат с имената си неговата България!!!
Три дни остават - до 19 февруари за да вземат в СОС нужните решения.
Не може едновременно да наричате Левски Апостола, и да целесъобазявате с комплексите си, че е политически коректно да не се прави нищо за да се премахнат знаците на памет към неговите убийци. Експулсирали сме някакви руски дипломатите, изгонете знаците на памет за Граф Игнатиев и българомразеца Аксаков. Това са истински персони нон грати.

От фейсбук