Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Информацията, че спиртът убива коронавируса неусетно се трансформира в новина, че и твърдият алкохол е много ефективно лекарство.
Информацията, че спиртът убива коронавируса неусетно се трансформира в новина, че и твърдият алкохол е много ефективно лекарство.

Концентрацията в алкохола, която може да убие вируса е несъвместима с живота

- Д-р Мангъров, световните медии непрекъснато публикуват информации за ефекта на алкохола върху коронавируса, има ли наистина подобни резултати?
- По начало спиртът е дезинфектант, антисептик, който убива почти всички вируси, когато с него се намажат различни повърхности. Но да се пие спирт и някой да очаква, че ще му мине, е все едно да лекува грипа с водка или уиски. Никакъв смисъл няма.
- А англичанинът, който твърди, че му е минало само от греяно уиски с мед?
- Това не означава, че му е минало от уискито, а защото при това заболяване умират около 2-3 процента от заболелите. Тоест, неговият шанс да остане жив е 97-98%.
За да се получи антисептично действие концентрацията трябва да е много висока, което в кръвта и тъканите няма как да се постигне. Да не говорим за концентрация, с която може да се убие вируса, тя е несъвместима с живота. По същия начин някой може да пие и йод.
- Има ли някаква надежда за лечение на коронавируса?
- Всички това очакват, но подозирам, че тайно се надяват той да приключи както SARS. Той се появи през ноември 2002 г. и изчезна през юли следващата година, просто защото през лятото няма грип.