Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дванадесет години лишаване от свобода при строг режим е окончателната присъда, която ще изтърпи 61-годишен мъж за убийство на брат си. Обвинителният акт срещу извършителя е внесен в съда от Окръжна прокуратура –Габрово. Делото е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие, като всички съдебни инстанции са признали подсъдимия за виновен, съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

И. А. е осъден, по повдигнатите му от прокуратурата обвинения, за това, че на 01.06.2018 г., в къща в с. Скалско, община Дряново, област Габрово, умишлено умъртвил брат си М. А. /на 57-години/, използвайки нож тип ловджийски, с който го пробол в гръдния кош и в гърба, като причинил смъртта му /престъпление по чл.115 от НК/. Осъден е и за това, че по същото време и място, се заканил на майка си А. А. с убийство /при убийството на брат си й заявил „Казах ви, че ще ви ликвидирам, ще ви убия“, ударил я с юмрук в лицето, насочвал към нея нож, попитал я „Искаш ли и теб да наръгам?“ и замахнал към нея с мотика/ и това заканване е възбудило у пострадалата основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144 от НК.

По искане на прокуратурата обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража“ до приключване на процеса.

Присъдата е приведена в изпълнение.