Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владислав Горанов Снимка: Архив
Владислав Горанов Снимка: Архив

Министърът на финансите Владислав Горанов одобрява поисканата от прокуратурата проверка на приватизацията, каза той в Министерския съвет.

"Макар и доста отдалечени във времето голяма част от приватизационните сделки, ако има данни за извършени нарушения, проверката ще осветли начина, по който са извършвани сделките.

Не съм юрист да кажа дали вече могат да бъдат преразглеждани, би трябвало отговорът да бъде не, но ще се дадат отговори на много въпроси, които си задават българските граждани.

Колкото повече се знае за тази част от българския преход, която може да се окачестви като неуспешна, по-добре", уточни Горанов.

В Министерството на финансите имали данни за това колко пари са постъпили от приватизацията, но информация по-скоро трябвало да се търси в звената, които са извършвали приватизация - Агенцията по приватизации, съответните министерства.

За връзката премиер - главен прокурор, за която сутринта спомена президентът Радев, Горанов каза, че не може да го коментира в контекста на изказването, че главният прокурор е подчинен на премиера. По-скоро ДАНС може да извършва проверки на конкретни лица.

Освен че и двамата са мъже, не мисля, че има друга връзка, заключи Горанов.