Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Велислав Николов
Снимка: Велислав Николов

Около 1000 протестиращи блокираха за пореден път Орлов мост. Недоволните първо спираха движението за повече от час по бул. "Цар Освободител".

Протестът срещу правителството, организиран от "Възраждане", започна в 12 ч. пред Народното събрание. Но след около час организаторите му внезапно решиха да се преместят пред Министерския съвет. По пътя първоначалната група от стотина човека стигна към 2000 души. Към тях освен вечно протестиращия Йоло Денев се присъединиха и хора от БСП - Таско Ерменков и Георги Свиленски.

Те протестират за всичко - водната криза, боклука, демографската криза, пенсии и доходи до влизането в еврозоната. Плакати има и за по-добро здравеопазване и образование. Обявиха се против договора с Канада, известен като СЕТА . Протестът се обяви и в подкрепа на малкия и средния бизнес, който според недоволните граждани е поставен в риск с въвеждането на наредба Н-18. Пред прозорците на властта поискаха оставки и заплашиха с всекидневни протести.
Към 14.15 часа множеството се отправи обратно към парламента.

Временно е затворено движението на Орлов мост и Ректората. Причината е преминаване на шествие, обясниха от Столична община.

Автобусите в посока „Младост“ и „Дружба“ са отклонени през бул.“Драган Цанков“, ТВ кула, „Цариградско шосе“. Тролейбусите по линии 4, 5, 8 и 11 и автобус 280, 306, 84 и 184 ще въртят преди Орлов мост.