Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

10 дни престояли кашоните с лайм, в които имало скрит кокаин, в склада на бившия шеф на софийската митница Красимир Керемедчийски. Това разкри самият той в специализирания съд днес.

Керемедчийски отрече да е знаел, че в тях има дрога, както и да има нещо общо със задържания наркотик.

Пратката с огромното количество кокаин беше открита в петък в два тира. Единият беше на борсата в столичния кв. “Слатина”, а другият в склада на бившия шеф на софийската митница в Ихтиман. Керемедчийски от 12 години имал фирма за преработка на плодове. При претърсването на колата му обаче били открити от същите кашони, в каквито била намерена дрогата.

Заради кокаина освен Керемедчийски беше задържан и още един мъж. Това е Огнян Асенов от Видин, който живее в Бургас и има фирма за внос на плодове. Той е получател на кашоните с лайм.

Цитрусите пристигнали от Колумбия по море. На пристанището в Солун те били натоварени на тирове и дошли у нас.

Според антимафиот, който разследвал случая, двамата задържани били част от колумбийско-испано-български канал за дрога.

Специализираният съд остави в ареста Керемедчийски и Асенов, защото имало достатъчно доказателства, че са съпричастни към престъплението, за което са обвинени.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов пък съобщи в неделя, че кокаинът вече е близо 500 кг. Първоначално бяха открити над 100 кг.

“Работата по случая продължава. Колегите рано тази сутрин са успели да изпразнят кашоните, защото вече е сигурно, че дрогата е била импрегнирана в кашоните, а не в плодовете. Това е нещо ново, защото не е в пакети или други предмети, където наркотикът може да бъде намерен”, обясни Ивайло Иванов. Той добави, че са назначени експертизи. “Най-важното е да успеем да извадим наркотика”, каза главният секретар.

В кашон имало между 80 до 100 г кокаин. “Информацията, с която разполагаме, е, че кокаинът е с изключително високо качество и след като бъде примесен с други вещества, стойността му на пазара е близо 100 млн. лв.”, обясни Ивайло Иванов.