Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Божков СНИМКА: Архив
Васил Божков СНИМКА: Архив


“Главният прокурор го каза това? Никой не ми се е обадил”. Това заяви за БГНЕС Васил Божков във връзка с повдигнатите 7 обвинения срещу него, и че е обявен за общодържавно и международно издирване.

Васил Божков бе учуден, че срещу него са повдигнати обвинения, той попита за какво са му повдигнати.

“Не знам, ако съм обявен за издирване, за какво да ме издирват, като могат да ми се обадят”.

На въпрос дали ще се върне в България, Божков отговори, че е на разположение. „Аз съм си на разположение, няма никакви проблеми. Не знам за какво е издирването, мен никой не ме е търсил”, подчерта още Божков. Има си телефони, какво значи “обявен за издирване”, каза още Божков.

„Аз съм съществувал в България въпреки политиката. Явно този път твърдо са решили да ме премахнат. Можеха да кажат човешки и да им дам бизнеса и да не се занимавам повече с бизнес. 30 години не са малко“. Това каза пред Би Ти Ви бизнесменът Васил Божков.

Той каза още, че от медиите разбира, че е издирван: „Никой не ме е търсил, не знам за никакви повдигнати обвинения. Да каже (главният прокурор Иван Гешев – бел. ред.), ако иска публично, ако иска по телефона или с призовка – кога, къде да се явя и аз ще се явя точно на момента там. Има си законов ред, пращат се призовки или по телефона. Ако иска г-н Гешев, публично да каже и аз ще се явя веднага“.

Бизнесменът отрече някога да е кадрувал в Комисията по хазарта, като добави, че дори не познавал членовете на комисията.