Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ВОЛЕН СИДЕРОВ
ВОЛЕН СИДЕРОВ

Част от феновете на “Левски” се обидиха на властта ден след срещата си с Бойко Борисов

Кадиев призна, че има грешка с таксите за хазарт

Предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов за национализация на лотарията не цели подобряване на положението с този вид хазарт, а да сложи свой човек да я ръководи.

Това обвинение към доскорошния си коалиционен партньор отправи в събота председателят на “Атака” Волен Сидеров.

“Валери Симеонов иска да сложи някой пореден състудент да оглави национализираната лотария”, заяви той в интервю за БНТ. От държавата се краде най-лесно и най-сладко, допълни изказването си лидерът на “Атака”.

“24 часа” потърси Валери Симеонов за коментар на обвинението, но лидерът на НФСБ не отговори на телефонните обаждания. Преди седмица той внесе поправка в Закона за хазарта, която предвижда само държавата да може да организира лотарии, а предложението му скоростно мина първо четене през бюджетната комисия на парламента.

Защо не национализираме ток, вода и злато, а се занимаваме с лотарията, попита Сидеров.

През 2013 г. е допусната неволна грешка в текста за облагане на хазартните игри, като е пропусната лотарията, призна пред Би Ти Ви пък бившият депутат Георги Кадиев. Той е вносител на текста, който предвижда два варианта на облагане за хазарта - 15% върху стойността на направените залози или 20% върху разликата между залозите и изплатените печалби, ако в играта се събират комисиони. Кадиев каза, че през 2014 г. грешката с пропуснатата лотария била поправена.

Националният фенклуб на привържениците на “Левски” подава ръка на Васил Божков, ако бизнесменът избере да продължи да финансира футболния клуб, независимо дали хазартният му бизнес ще бъде засегнат, каза председателят на фенклуба Степан Хиндлиян. "Трябва да надделее здравият разум. Привържениците на Левски сме темпераментни хора, но нека надделее здравият разум, да си помислим кои сме и какво зависи от нас”, каза още Хиндлиян.

Ден по-рано той участва в разговор между представители на феновете и премиера Бойко Борисов. А в събота вечерта бе свикана среща на организацията, за да вземе решение как да действа, след като бизнесменът Васил Божков обясни пред феновете, че ако държавата му национализира лотарията, той няма как да издържа футболния клуб.

Властта се държи омерзително, унизително и грозно с привържениците на “Левски”, обявиха пък от тръста “Синя България” в своя позиция. “Синя България” изрази подкрепа за професионалното ръководство на футболния клуб, но се обяви против използването на отбора като разменна монета.