Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нейната история е различна. Тя не е от онези красиви жени, които пленяват богатите мъже с мила усмивка, а след това са тяхна сянка цял живот. Бившата съпруга на руския олигарх Роман Абрамович успя не просто да намери негов заместник две години след развода им, но си избра един от най-богатите хора в света - гръцкия милиардер Ставрос Ниархос. Направи го на тайна сватба, оценена на 6,5 милиона долара, а световните медии вече дни наред се опитват да изчислят кой от двамата съпрузи на Жукова е по-богат.

Даша, както я наричат в Русия, напълно се вписва в определението на западната преса - съвременна руска принцеса. Дете на соца, но видяла само най-доброто и от двата режима.

Родена да бъде център на внимание,

а супербогатите мъже са само притурка в биографията й. До 20-годишната си възраст Дария остава старателно скрита от светлината на прожекторите заради своя заможен баща. След това сякаш сама взема решението да бъде централен персонаж в световните светски хроники.

Съдбата й е коренно различна от тази на вече бившия й съпруг Роман Абрамович. Макар да става известна публично като негова съпруга, Даша е не по-малко богата. Нещо повече, докато Абрамович е изминал дългия път от бедния живот на сирак до милиардер, Жукова е галеник на съдбата. Родена в едно от най-богатите семейства в Русия, нейният баща е любимец на съветската власт още по времето на социализма. Александър Жуков

започва да изгражда своята империя

през 80-те години на миналия век. Интересен факт е, че неговата истинска фамилия е Рабкин, а по собствено желание приема тази на съпругата си Елена, с която е известен и до днес в цял свят - Жуков. С първата си фирма продава компютри на почти всички големи предприятия по това време в Съветския съюз. След падането на режима той вече е готов за още по-голям скок - търговията с петрол и нефт. Основава международната компания "Интерфинанс", която инвестира главно в пристанища и транспорт, хранителна промишленост, добив на руди и недвижима собственост. Името му е свързвано с почти всички руски политици през годините, с хора от подземния свят и бизнесмени със съмнителна репутация.

Съвсем естествено успехът на Жуков слага край на брака му с неговата съпруга Елена. Едва няколкогодишната по това време Даша заминава да живее в САЩ заедно с майка си. Попадат в слънчевата Санта Барбара, но историята им не е типична за емигрантите там. Майка й е високоплатен микробиолог, а баща й изпраща достатъчно средства за нейната издръжка. Даша получава най-доброто образование, движи се сред отбран кръг от богати приятели. Много от тях също са руснаци милионери, живеещи отвъд океана. Дария мечтае за модна кариера, но не на подиума, а като дизайнер. Момичето няма амбиции да се окичва с титли за красота, макар че изглежда впечатляващо. Иска нещо много повече от преходна слава на топмодел.

През това време баща й се установява във Великобритания, откъдето продължава да прави сделки за милиарди в родината си. Дария избира да отиде при него в Лондон, за да учи алтернативна медицина - натуропатия. За всички около нея е видно, че

тя няма да се отдаде на науката,

защото плановете й за бъдещето са доста по-мащабни. С нейна приятелка от колежа основават модна марка, а богатата рускиня иска да навлезе и в изкуството, като открива галерии в Лондон и Москва.

Красивата Дария не може да се оплаче от изискания живот, който води в Лондон. Облечена е според последните модни тенденции, с богатите й приятелки са желани гости на отбрани коктейли и вечери.

Щастлива е с приятеля си по това време Марат Сафин. Макар и да харесва руския тенисист, бащата на Дария Жукова няма никакво намерение да го превръща в свой зет. Александър отлично знае, че дъщеря му с лекота може да получи само най-доброто.

Затова на 18 октомври 2006 г. Жуков организира парти в хотел "Хилтън" в английската столица. Там Абрамович води своя отбор "Челси", за да отпразнуват победата над "Барселона". 23-годишната Дария се запознава с женения по това време Роман и въпреки че е с 14 години по-голям от нея, тя още от първата им среща знае, че ще стане г-жа Абрамович. Пътят не е лесен, но няма нищо невъзможно за амбициозната милионерка. Само седмица след запознанството с Роман

красавицата сама пуска слух,

че се разделя с приятеля си Марат Сафин. Седмица по-късно тя се появява в Лондон на вечерно парти в компанията на лорд Уиндзор, сина на принц Майкъл Кентски. С тези коварни стъпки тя насочва вниманието на Роман към себе си и поканата за среща не закъснява.

Абрамович е запленен от нея и двамата започват да се срещат тайно. Скоро неговата съпруга Ирина разбира, че този път конкуренцията за мъжа й е сериозна и опасна. Дария няма да е в ролята на любовница.

Таблоидите на Острова излизат с новина на първа страница, че съпругата на собственика на "Челси" и майка на четирите му деца иска развод. Най-известните бракоразводни адвокати в света предупреждават богаташа, че подобен крах би се равнявал на 9 милиарда долара, или половината му състояние към онзи момент.

Милионерът постъпва в болница, преминава десетдневен курс на лечение в най-престижната частна клиника в Австрия "Лансерхоф". Той се оплаква от стрес и нервно пренапрежение. Вестник “Сън" съобщава, че

Абрамович е наел цяло крило

на клиниката

за близо 1 милион английски лири и се нанесъл в него с многобройните си бодигардове и помощници. Докато физическото и психическото здраве на Абрамович е повече от нестабилно, Дария решава да му нанесе последен удар. Появява се на светско събитие в Русия под ръка с бившия си Марат Сафин. Ясен знак, че само развод би я върнал обратно в Лондон при него.

Милиардерът няма избор и се развежда, като за негова радост олеква само с 300 милиона долара и през 2008 г. води Дария до олтара. Сватбата е строго секретна и охранявана и чак след години се разбира, че изобщо е имало такава. Изглежда, тайните церемонии са запазена марка на Даша. Тържеството, на което става съпруга на гръцкия милиардер Ставрос Ниархос се състоя 24 часа по-рано от предвиденото, за да може тя и съпругът да се скрият от фоторепортерите.

Новият мъж на Даша е потомък на известния корабен магнат Ставрос Ниархос II, който

оставя милиарди долари на наследниците си

Дядо му е един от най-известните предприемачи в гръцката история, а баща му в момента е на първо място в класацията за най-богатите хора в съседна Гърция. 34-годишният избраник на Даша прекарва по-голяма част от живота си в Ню Йорк. Младежките му години са буйни - денонощни купони в американски клубове с много алкохол в компанията на млади актриси. Има продължителна връзка с Парис Хилтън, но няма сериозни намерения за сватба.

От всички предишни авантюри най-сериозни остават отношенията му с актрисата Джесика Харт - заедно са пет години и дори планират да се венчаят. До този момент обаче така и не се стига, защото на хоризонта се появява рускинята Даша. Тя успява да получи мечтаната сватба за по-малко от шест месеца.


Милиардери по рождение