Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мъката на родител, чието дете е убито брутално от неграмотен примитив..

Поредното безумно решение, заиграващо се с нещо свещено и дълбоко интимно - мъката на родител, чието дете е убито брутално от неграмотен примитив. Не, решението не е в експертизата, която щяла да реши дали той бил разсъждавал като възрастен. Коренът на проблема не е в законодателството, а в това, че се допуска да има такива индивиди, те да стават все повече и повече. За 30 години настъпи разпад на ценностната ни система, едни групи от хора бяха маргинализирани и държани съзнателно на дъното, стимулира се чрез липса на адекватни мерки те да се размножават биологично, но без социално развитие.

А човекът е "социално животно" /Елиът Арансън/ и от представител на биологичния вид човек до личност има труден, дълъг и изпълнен с много препятствия път, в който той се нуждае от грижи, но и санкции чрез възпитанието от семейството, училището и обществото. Последните убийства, които потресоха всички ни с бруталността си, са извършени от представители на биологичния вид човек, а не хора пълноценни, хора личности. Големият ни проблем е, че тези маргинали стават повече.

И няма да го решим като се прехвърли отговорността за тяхното адекватно наказание върху психиатри и психолози. Не, няма. Това е дълбоко неправилно и популистко решение, което само ще задълбочи проблема ни. А той се базира на силната потребност на политическата ни върхушка да си има прост, необразован и манипулируем електорат, който дава власт. Силно се надявам да не се приеме това безумство и психиатрията да стане за пореден път бърсалка.

*От фейсбук!