Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йордан Цонев
Йордан Цонев

ДПС ще подкрепи вота на недоверие за водната криза и проблемите с боклука, който БСП ще внесе в понеделник. Това заяви зам.-шефът на групата на ДПС Йордан Цонев след консултации с червените.

Причините за подкрепата на ДПС били много. Най-формалната е, че сме опозиционна партия. Най-съществената е, че е налице водна криза в някои региони и проблеми с боклука, обясни Цонев. И допълни, че програмата на ДПС се базира на екологичните проблеми и лансира използването на зелената икономика като основен акцент за икономически растеж в страната. Програмата ни е детайлно разработена още преди зелената сделка на ЕК, обясни Цонев. Тя обаче потвърдила, че българската икономика може да тръгне напред, използвайки инструментите на зелената икономика и екологията.

Правителството води хаотична политика в сферата на екологията, категоричен бе зам.-шефът на ПГ на ДПС.

Според него ползите от вота били няколко. Първо, ще се види в дебата какви са истинските проблеми в сектора. Цонев похвали БСП, че са развили детайлно мотивите си. Експерти на ДПС също били направили.

Но вотът ще покаже още нещо - има ли управляващо мнозинство това правителство в пленарната зала. Защото след излизането на "Атака" такова няма. И ако всички, които се заявяват, че са опозиционни партии, подкрерят вота, ако няма мнозинство, правителството ще падне, категоричен бе Цонев.

Ако не падне, значи има преформулирано мнозинство. И това ще е политическия резултат от вота, допълни той.

Това правителство е заплаха за живота и здравето на българските граждани, коментира и зам.-шефът на червената група Драгомир Стойнев. По негови сметки опозицията можело да събере 124 гласа, ако всички, които са заявили, че са опозиционни, подкрепят БСП. 124 - това трябва да е новото парламентарно мнозинство, и трябва да е ясно кой стои и кой не зад правителството, допълни Стойнев.