Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емил Димитров - Ревизоро СНИМКА: Архив
Емил Димитров - Ревизоро СНИМКА: Архив

Ще направя всичко за Перник, очаквам решения и от Министерски съвет - подписват се заповеди. Това каза в "Още от деня" по БНТ новоизбраният министър на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро.

Във връзка с водната криза в Перник, той заяви, че трябва да се отиде в града. "Утре отивам, днес направихме оперативна среща с екипа на Нанков".

Той допълни, че макар и промишлеността не искала питейна вода, в крайна сметка пак са получавали такава. 

"За Перник е могло много да се помогне, но инициативността на ВиК или финансовото състояние на дружеството не са били на добро ниво", каза още той, уточнявайки, че има такива фабрики, в които не може да тече друга вода, освен питейна.

"Първата ми заповед бе да командировам служители от Пловдив да инспектират отпадъци в Стара Загора, за да не се изпада в ситуация, в която старозагорските служители се проверяват сами", каза още новият екоминистър по темата за горенето на отпадъците у нас.. 

Емил Димитров заяви, че министър няма право да се бърка в работата на регионалните дирекции по околната среда и водите. 

"Не можем да сложим мораториум за внос/износ на боклук - цяла Европа гори отпадъците, но го прави чрез филтри, от които не се замърсява въздуха. Трябва да има по-добър контрол", добави той.

"Да се декларирал едно, но да гориш друго и да тровиш хората - просто не може да се случи - започнали сме проверки, обобщи Емил Димитров.