Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова СНИМКА: Архив
Корнелия Нинова СНИМКА: Архив

Започваме и тази сесия в криза - правителствена с поредната девета смяна на министър от кабинета. Близо половин милион души са без вода. В пъти се повишиха цените на водата през последните години. Платихме скъпо за безводие.

С тези думи се обърна лидерката на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна в първия работен ден на парламента за годината.

България е превърната в сметище на света. Шефът на НЗОК заговори за директно източване на касата. Назовани са и имена министър и зам.-министър, припомни Нинова.

Цял сектор в животновъдството се унищожава, расте цената на месото. Предупреждават ни и за цената на водата. Това са фактите и в тази ситуация откриваме новата сесия, категорична бе тя.

Защо? Заради управлението на ГЕРБ.

10 г. вече те изготвят закони в интерес на неколцина, а не на мнозинството. Цинизмът е, че си плащате такса спокойствие с парите на данъкоплатците. Така прави и министър-председателят - при проблем си плаща такса спокойствие. Системите гърмят една след друга. Унищожихте кръвоносната система на държавата.

Вместо стабилност и развитие, има хаос и застой и това не може да продължава така, продължи соцлидерката.

Уважаеми български граждани, не вярвайте на манипулации, че БСП влиза в задкулисни договорки. Ние работим за сваляне на това правителство. Освен безхаберно и неработещо, вече е вредно за България, каза Нинова. Подчерта, че БСП е предложила редица промени в различните сфери.

Говориха колегите, че искат консенсус по ключовите въпроси в България. Ние предлагахме консенсус. Уважаеми българи, това е лъжа на управляващите, когато са притиснати в ъгъла. При всички нас има кадърни и почтенни хора. Нека се опрем на тях! Имаме идея да променим България и живота на българските граждани, но не просто да заемем техните постове, а да гарантираме растеж и стабилност на българските граждани, заключи Нинова.