Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кралицата с Хари и Меган в Бъкингам на раздаване на награди на млади лидери през 2018 г.
СНИМКИ: РОЙТЕРС
Кралицата с Хари и Меган в Бъкингам на раздаване на награди на млади лидери през 2018 г. СНИМКИ: РОЙТЕРС

Кралица Елизабет II дава преходен период на внука си, в който да дели времето си между Канада и Великобритания

- Уилям опровергава да е тормозел брат си: Фейк нюз

Британското кралско семейство вероятно ще промени съществено правилата за някои от членовете си заради желанието на принц Хари и съпругата му Меган да прекарват голяма част от живота си в Северна Америка и да могат сами да печелят пари.

Според източници от двореца кралица Eлизабет II е възложила на екипа си да намери такова решение на проблема, което да се отнася и за други нейни наследници в бъдеще, които също нямат шанс да наследят някога трона и се чувстват ограничени от изискванията за публично поведение на представители на короната.

Вчера Нейно Величество свика специална среща по въпроса в двореца Сандрингам, която продължи по-малко от два часа. В разговорите участваха принц Чарлз, синовете му Уилям и Хари, които след това напуснаха имението в различни коли.

Елизабет II се е съгласила да има преходен период, през който принцът и съпругата му Меган да живеят във Великобритания и в Канада. В декларацията си казва, че изцяло подкрепя желанието им да имат нова роля, но би предпочела те да бъдат постоянно работещи членове на кралското семейство. Тя смята, че има още работа да се свърши по сложните въпроси, свързани с тяхното решение за оттегляне, и очаква това да стане през следващите дни.Това бе

първо виждане

на кралицата

очи в очи с Хари

след медийната бомба, която той хвърли заедно със съпругата си миналата седмица. Двамата обявиха изненадващо в инстаграм, че се отказват от кралските си ангажименти и субсидия във Великобритания, но искат да продължат да представят короната в чужбина.

Изявлението им дълбоко огорчи Eлизабет II, тъй като не бе съгласувано предварително с двореца. В първите дни 93-годишната кралица бе снимана с пепеляво лице, но в неделя се появи на църква отново с грим и дори се усмихна на дошлите да я подкрепят поданици. Твърди се, че тя е получила сериозна подкрепа от съпруга си Филип през това време.

98-годишният херцог на Единбург, който е с влошено здраве, я посетил през уикенда в Сандрингам, но бе сниман от папараци да напуска двореца с кола в понеделник сутрин, оставяйки съпругата си да оправи кашата.

Принц Филип бил

ужасно ядосан

на стореното от

Меган и Хари

и казал на свои приближени: “Какво по дяволите искат да направят”.

За срещата на върха в Сандрингам нямаше предварително съобщение от двореца. Часове преди началото ѝ бе разпространено официално изявление от името на Уилям и Хари, опровергаващо информация в “Таймс”, че по-големият брат е тормозел семейството на по-малкия и затова то е решило да емигрира.

Двамата заявяват, че това е фалшива история и подстрекателският език в публикацията е обиден. В информацията приближен на Хари и Меган твърди, че те били отблъснати от кралското семейство с

начина, по който

принц Уилям се

държи към тях

Напрежението започнало, след като Хари не го послушал да не бърза да се жени за Меган. Освен това херцогинята на Съсекс смятала, че се опитват да ѝ запушат устата, отнасяйки се с нея сексистки и расистки. Тя обаче вече не била готова да мълчи по въпроса и да живее в токсичната среда в Англия. Опасявайки се за душевното ѝ здраве, Хари се съгласил да опитат да се устроят на ново място и да опитат да намерят свой собствен път как да са полезни на короната.

Според кралски източници това било желанието и на кралицата. Затова тя поръчала срещата в Сандрингам да е организирана така, че да напомни на всички участващи в нея добри спомени от миналото и да вдъхне надежда, че могат да останат едно семейство и да продължат заедно да служат на монархията по най-добрия начин. Разговорите трябваше да се проведат следобед в

библиотеката на

двореца, в който

Уилям и Хари

обичали да

играят като деца

с останалите си братовчеди по време на коледните събирания. Обикновено Елизабет II събира кралската фамилия всяка Коледа в провинциалния си замък и остава в него през целия януари. Тъй като тя смята престоя си в Сандрингам повече като почивка, обичайно денят ѝ започва със закуска в 10,30 часа, обяд към 14 ч и следобеден чай в 17 часа. Въпреки извънредните обстоятелства тя не е поискала промяна на този график днес. Затова очакванията бяха, че ако въобще се стигне до разбирателство по казуса с Хари и Меган, то да бъде съобщено чак вечерта.

Кралският кореспондент на Би Би Си Джони Даймънд обаче прогнозира, че ще е необходимо повече връме, тъй като исканията им съдържат редица противоречия. Меган и Хари настояват

да запазят

титлите си и

поне частично

да водят

кралски живот,

помагайки на Елизабет II. Успоредно с това желаят да ограничат намесата на медиите в своя живот и да започнат платена работа. Според Даймънд парите ще бъдат големият проблем, но също и техният статут на кралски представители. Ще бъдат ли те изцяло независими от монархията, или дворецът ще запази правото на вето върху посоката, която двойката ще поеме, и проектите, с които ще се заемат? Кралски източници твърдят, че всичко ще зависи от обема работа, който Хари и Меган смятат да извършват в полза на короната.

Даймънд посочва, че принцът е човек, който оживява при срещите си с хора и се изпълва с любов към тези, които имат нужда от него. Но също дава вид, че не е щастлив от това, което върши. Човек, който

иска отчаяно да се махне

от камерите и непознатите,

които го наблюдават,

снимат и експлоатират. Затова той смята, че не Меган е причина за решението да емигрират в Северна Америка, а по-скоро му помага с любовта си да намери свой път. Кралският кореспондент е категоричен, че никой няма да им разреши да останат членове на кралското семейство, без да изпълняват задълженията си към него, както и да подкопават устоите на монархията с действията си.

А такива опасности изглежда, че съществуват. Дворецът се страхува, че ако не постигнат компромис с Меган и Хари, те могат да им сътворят нова медийна бомба. Има индикации, че двамата

водят преговори

с различни американски

телевизии за интервю

без задръжки

Щатският пиар екип на Меган даже провел разговори по въпроса с телевизионната водеща Опра Уинфри, която им е близка приятелка. Идеята е в тази си изява те да разкрият всичките предизвикателства, на които са били подложени като част от кралското семейство.

В интерес на двореца е Хари и Меган да останат на тяхна страна, казва журналистът Том Брадби, който направи интервюта с тях в Африка, разкриващи нещастието им да са част от двореца. Според него това, което биха казали двамата, няма да е много красиво.

Спонсор на Клинтън

ги подслонил в Канада

Канадски милиардер е собственик на имението до Ванкувър, в което Меган и Хари са се нанесли в края на ноември и са прекарали 6-седмичната си коледна ваканция, разкриват американски медии. Франк Джустра е съосновател на едно от най-големите филмови студиа в Холивуд и близък до семейството на Бил и Хилари Клинтън. Има и сериозен бизнес в минната индустрия. 

Изглед от имението в Канада
Изглед от имението в Канада

Джустра е дал безплатно имението си на брега на океана за 14 млн. долара на Меган и Хари. Посредник по настаняването им в имота е бил канадският музикант Дейвид Фостър, чиято пета съпруга е приятелка на херцогинята на Съсекс от ученическите години.

Бизнесменът е един от най-големите донори на фондацията на Бил Клинтън. През 2005 г. името му е замесено в скандал, когато заедно с бившия американски президент посещава Казахстан. Двамата се срещат с тогавашния президент Нурсултан Назарбаев, смятан за диктатор от Запада. Появяват се информации, че Клинтън е отишъл там, за да помогне на Джустра да сключи сделка за добив на уран. Година след това бизнесменът прави дарение от над 31 млн. долара за фондацията на Клинтън.

След като се върна в Канада при сина си Арчи в края на миналата седмица, Меган не е забелязвана повече в имението във Ванкувър и не е ясно дали ще продължат да живеят в него, след като бе разкрито от медиите. Твърди се, че тя мечтаела да се устроят в родната ѝ Америка, но това не можело да се случи, докато страната се управлява от Доналд Тръмп.

Преди да стане част от британското кралско семейство, Меган публично е критикувала американския президент и по време на изборите подкрепяше конкурентката му Хилари Клинтън.

През ноември съпругата на Бил Клинтън ѝ върна жеста. При посещение в Лондон тя заяви, че иска да прегърне Меган и да ѝ каже да се държи и да не позволява на всички тези хора да я сринат. Продължавай, Меган, прави това, което смяташ, че е редно, коментира Хилари тогава.