Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

През 90-те Касем Сулеймани ръководеше в провинция Карман Революционната гвардейска армия, която провинция не е много далеч от границата с Афганистан, откъдето се изнася основната продукция от опиум /опиумен мак/, който от своя страна е част от суровината от която се произвежда хероинът. Оттам продукцията се изнасяше в суров вид или преработена в хероин към Турция и оттам към Европа. Той бе известен с успешната си борба с наркотрафика.
Той е един от основните хора, които водиха битки с ИДИЛ /ДАЕШ/, която от своя страна, всички знаем, че е рожба на САЩ.
Той допринесе за оставането на власт на сирийския президент Башшар Аласад, който САЩ така и не успяха да свалят от власт. Основната им пречка бе именно генерал-лейтенант Касем Сулеймани. Той разби намеренията на Запада да сложат ръка върху богатствата на Сирия.
Под негово лично ръководство властта в Сирия си възвърна контрола на град Алепо.
Генерал-лейтенант Касем Сулеймани бе почитан от иранците, иракчаните, сирийците, ливанците, палестинците, като народи, като хора. Издигането му в очите на хората притесни иранската власт. В Близкия изток, всеки, който се издигне над властта бива поставян на мушката на самата власт. Той бе считан за наследника на властта в Иран. Може би като наследник, но може би и като човек, който би могъл да извърши абсолютно успешен преврат в Иран и да получи властта с одобрението на иранците.
ЗАПЛАХА
Заплаха, както за САЩ, така и за Иран.
През последните месеци имаше доста срещи между представители на иранската власт с такива на САЩ. Какво са си говорили и какво са се разбрали, само Аллах, властта в Иран и САЩ знаят.
Допускам, че са се разбрали да бъде ликвидиран генерал-лейтенант Касем Сулеймани, срещу ????
От една страна ще се спре финансирането на различните групировки като Хизбулла, Бригадите на Хизбулла, Движението Алнажба, Силите за национална защита, подкрепата на сирийския режим и връзката с руските военни. Той бе ключът.
От друга страна, властта в Иран ще си отдъхне и ще се освободи от човека, който застрашаваше устоите на властта в Техеран.
Генерал-лейтенант Касем Сулеймани няма как да бъде отстранен от събитията, освен по този мръсен начин.
Не знам дали съм прав, но интересите за неговото ликвидиране са двустранни.
Допускам, че това е един сценарий в който някои вкараха целия свят в един филм с холивудски сценарий.
Краят на повечето холивудски филми е ясен още преди да е свършила прожекцията.