Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съпругата на Стив Ъруин Тери и двете и деца Бинди и Робърт продължават мисията на баща си.
Съпругата на Стив Ъруин Тери и двете и деца Бинди и Робърт продължават мисията на баща си.

Фамилията Ъруин ги настанява в частната си болница и зоологическата си градина

Едно от най-популярните австралийски семейства успя да спаси живота на над 90 хил. животни по време на бушуващите в страната горски пожари. Семейство Ъруин от години се борят за застрашени видове животни, опазване на околната среда и развиване на туризма. Съпругата и двете деца на световноизвестния Стив Ъруин продължават мисията му, след като природозащитникът, който беше популярен в цял свят с прякора "Ловецът на крокодили", загина през 2006 г.

Той беше намушкан

от риба скат

по време на снимките на едно от предаванията си. В деня на инцидента Ъруин и екипът му снимали документален филм на Големия бариерен риф, когато видели двуметровата риба скат. Те я снимали няколко минути във вода до гърдите, а след това решили да направят последните кадри как тя отплува. Внезапно обаче тя започнала да удря бясно Ъруин с шипа си и острата опашка преминала през гърдите на водещия и пробола фатално сърцето му. След смъртта си световноизвестният "Ловец на крокодили" получи и своя звезда на Алеята на славата в Холивуд.

Днес семейство Ъруин са част от доброволците, които помагат на редица видове животни, пострадали в огромните горски пожари при климатичната криза в Австралия.

Огненият ад

бушува повече от четири месеца и разрушава дивата природа. Последните данни съобщават, че приблизително половин милиард животни са били убити. Семейство Ъруин са предоставили в помощ зоопарка си в Австралия. Той се ръководи от съпругата на "Ловецът на крокодили" Тери Ъруин и по нейна инициатива предлага безвъзмездно лечение на тежко пострадали животни.

В социалните мрежи дъщерята на Стив Ъруин Бинди уведоми всички, че зоологическата градина е в безопасност, тъй като в близост няма пожари.

"Родителите ми посветиха нашата болница за диви животни в Австралия на моята красива баба. Ще продължим да я почитаме, като спасяваме колкото може повече животи. Имаме такъв невероятен екип, който работи ден и нощ, за да защити великолепни животни като опосума Блосъм. Това красиво момиче не успя да се справи, макар да се бори усилено, за да спаси живота си. Това е сърцераздиращата истина. Всеки ден е битка да се изправим и да говорим за онези, които не могат да говорят за себе си. Сега повече от всякога трябва да работим заедно, за да направим промяна и да защитим нашата Майка Земя", пише още Бинди.

Тя, брат й Робърт и майка й Тери са се отдали изцяло на мисията да се борят за всяко едно животно, изпаднало в беда. С инициативите си семейството успява да вдъхнови редица световноизвестни личности, а на гости в зоологическата им градина през годините са били важни политически фигури.

Дъщерята на Стив Ъруин Бинди е известна с многостранните си занимания като природозащитник, актриса, певица, автор на песни и танцьорка. Подобно на баща си, Бинди също смята, че опазването на животните и околната среда е едно от най-важните неща в живота й. Интересен факт е, че името Бинди произхожда от любимия крокодил на баща й, казващ се Бинди, отглеждан в Австралийския зоопарк. Първите публични прояви на Бинди са в различни телевизионни предавания. Тя се появява редовно в предаванията на баща си, включително в "Дневниците на Ловеца на крокодили", както и в развлекателния филм "Уигли сафари". Като дете става водеща на детско документално предаване, посветено на животните, което е заснето в 26 епизода, със заглавието "Бинди – Момичето от джунглата".

След смъртта на баща си през 2006 г. Бинди възхвалява Стив в много емоционална реч, изречена пред повече от 5000 зрители в Австралийския зоопарк и над 300 милиона зрители по целия свят, наблюдаващи възпоменателната церемония, посветена на Стив Ъруин.

Синът му Робърт Ъруин също като баща си пътува до най-различни кътчета по света и снима красотата на животинското царство. Споделя снимките си в социалните мрежи, където се радва на хиляди последователи. Момчето дори има свое предаване за животни и често гостува в различни телевизионни продукции, в които

демонстрира уменията си за справяне с хищници и влечуги

В момента семейството е едно от най-популярните в Австралия, а баща им Стив Ъруин бе сред най-харесваните личности. Предаването му се гледаше от милиони хора в цял свят. От ентусиазиран ловец на крокодили Ъруин успя да изгради успешна телевизионна кариера, същевременно да развие и активна дейност, свързана с опазване на околната среда и животните. Той често поемаше рискове за живота заради близките си срещи с хищници.

Приживе мнозина смятаха Стив Ъруин за прекалено екстремна личност. На медения си месец той показа на света как учи съпругата си да лови крокодили, а по-късно хранеше хищници, прегърнал новородения си син.

Познанството на австралиеца с опасните животни датира още от ранното му детство. На шест години малкият Стив получил питон, а на девет момчето вече само хранело крокодилите в домашния развъдник. След като завършил училище, Стив решил да започне свой малък бизнес. Той предложил на австралийските фермери да ги избави безплатно от нежеланите крокодили и от други неприятни твари на територията на стопанствата им. Младежът настанявал плячката си в развъдника на семейството си, който скоро се разраснал до Австралийски зоопарк в Куинсланд. Любовта към животните го прави световноизвестен, а днес дейността на семейството му в борбата да защитава животните е високо оценена от различни природозащитни организации.