Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Масимо Пирас след призменяването с парашут СНИМКА: Фейсбук
Масимо Пирас след призменяването с парашут СНИМКА: Фейсбук

49-годишният карабинер Масимо Пирас, който през август 2018 г. спаси от избухнал пожар на тангенциалния път в Болоня осем български ученици, беше тежко ранен. Той пострада при грешна маневра при приземяване с парашут в Молинела, до Болоня, на 6 януари.

Баща на две деца и родом от Нуоро, Пирас стана известен в цяла Италия след геройската си постъпка по извеждането на осем български деца от пътя, на който експлодира цистерна. Българските ученици се озоваха на тангенциалното шосе, тъй като бяха на екскурзия с автобус, минаващ точно там. Пирас пръв се впусна и ги спаси от огнения ад, при който те получиха изгаряния. След това бяха настанени в болници, където престоя и самият Масимо Пирас. През 2018 г. той беше награден за постъпката си от генералния консул на България в Милано. През май миналата година той беше награден по същите причини и от президента на Италия Серджо Матарела със златен медал за гражданска доблест.

Както съобщиха италианските медии, на 6 януари Пирас извършил спускане с парашут, който се отворил нормално. Няколко метра преди приземяването си в близост до езеро, Пирас вероятно е извършил грешна маневра и се е разбил в земята, след което изгубил съзнание. Състоянието му е много тежко.