Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Днес в Конгреса ще има много процедурни дебати и гласувания. Важното събитие ще стане около полунощ, българско време, когато Камарата на представителите ще гласува за импийчване на президента Тръмп по две обвинения. Няма съмнение, че Камарата на представителите, където мнозинство имат демократите ще гласува за изпращането на президента за процес в Сената. Там всъщност ще бъде решена съдбата му.

Какво предстои след това? Отново продължителни процедурни спорове. Възможно е също някои спорни въпроси преди процеса да бъдат решени от федерален съд.

С най-голям интерес сега се очаква кои ще бъдата така наречените "мениджъри" на Камарата на представителите за процеса в Сената. Това на практика са обвинители, които ще пледират тезата за отстраняването на Тръмп. За сега са ясни двама - председателите на комисиите по разузнаване и прани въпроси.

Има малка вероятност в групата на обвинителите да попадне и един бивш републикански конгресмен, който се обяви за независим, заради политиката на Тръмп. Няма точно определена бройка за мениджерите. На процеса срещу Бил Клинтън бяха 13 души.