Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бившата снаха на Живков Маруся Мирчевска продава негова пушка и чанта на Людмила за 600 хил. долара Снимка от сватбата на Маруся и Владимир Живков.

Искала да направят восъчна фигура в ретро музея във Варна до тази на Владко Живков

Червената принцеса я завела при Ванга, а пророчицата казала да направи филм за нея

В момента е в България, за да продаде част от имотите си и да погаси дългове на сина си

Във видео разговор Маруся Мирчевска показала на екипа на документалния филм за Христо Ботев пушка на Тодор Живков и чанта от крокодилска кожа на Людмила Живкова, които продавала по 300 хил. долара.

"Чантата й била завещана от дъщерята на Тато,

но аз се съмнявам в оригиналността на тези вещи - споделя Иван Тренев. - Не вярвам, че те струват толкова много пари. Маруся ни ги показа заради уникалността им и каза, че ги продава. Тогава все още не знаех коя е тя всъщност и я попитах откъде ги има, но тя не ми отговори. Питах и дали парите ще са за филма, но отвърна, че й трябват за лични цели. Трябвало да оправя дългове."

Според него тя от около 3 седмици е в България, защото се опитва да продаде част от имотите си.

"Маруся има два апартамента в София и още един в Плевен, където има и къща - обяснява журналистът. - Разбрах, че е тук, за да ги продаде и да погаси дългове на сина си, защото е закъсал в покера.

Отделно се опитва да се бори и за някакво наследство от фамилия Живкови."

Всъщност бившата снаха на Тато

живее в палат за над 3 млн. лв.

в Лос Анджелис заедно със сина си Тодор, известен повече като Тед Влад, и неговата съпруга рускиня.

Двамата имат 2 деца - момиче и момче.

Докато е в България, Мирчевска запълва свободното си време, като обикаля читалища и университети, където обяснявала за опита си в Холивуд.

"Разбрах, че дори е посетила ретро музея във Варна и е

искала да й се направи восъчна фигура

и да се постави при фамилия Живкови. Била първа дама и го заслужавала", разказва той.

Пред "168 часа" собственикът на музея Цветан Атанасов потвърди тази информация и допълни: "Маруся наистина беше тук и разказа много истории от времето, когато е била част от семейството на Живков. Тя иска восъчна фигура, но

няма как да се направи на нея,

преди да бъде поставена на Людмила Живкова и на другите членове на фамилията. Имаме над 500 проекта за восъчни фигури. Сега подготвяме на Стефан Данаилов."

Странното в случая е, че след като Маруся Мирчевска е изгонена от страната, когато се развежда със сина на бившия Първи, тя иска восъчната й фигура да стои до него.

Вероятната причина за това е, че неведнъж е споделяла, че с Людмила Живкова са били изключително близки.

"Двете бяхме приятелки, докато аз бях съпруга на Владимир - споделя Маруся. - Тя допринесе за моето развитие като личност, възприемах я като духовна майка и учител. Нейната загуба е една от най-големите и непрежалими загуби в моя живот."

Още в първите месеци откакто, Маруся станала снаха на Живков, Людмила я отвела при Ванга. Ясновидката видяла образа на майка й, която скоро била починала. След това посещавала още няколко пъти пророчицата, като последният бил преди смъртта й.

Ванга искала Мирчевска

да заснеме филм за нея, затова отишла с две камери. Направила го, но на този етап няма информация дали кадрите са излъчвани на голям екран.

Всъщност в България изобщо не са показвани филми, режисирани от Маруся. По-интересното е, че докато комуникирала с екипа на филма за Ботев, тя споделила, че е

любимка на Милош Форман

и той искал да прави филм за нея.

"В хода на разговорите ни тя неведнъж каза за това - обяснява Иван Тренев. - Дори наскоро видях, че го е съобщила и пред българска медия. Не знам обаче как това ще се реализира, след като кинорежисьорът почина в средата на април миналата година."

Дали такъв проект наистина има, си остава загадка.