Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Oбаждат ми се през час и казват: "Много искаме вашият клиент да се бие с нашето момче". В момента Антъни е най-известният боксьор в света и всички други по тази земя искат да премерят сили с него. Сами разбирате, че няма как да изпълним тези желания", обяснява с блага усмивка може би най-опитният играч в света на професионалния бокс Еди Хърн.

Сега мениджърът на Антъни Джошуа е на върха във всяко едно отношение. Колегите му се чудят как за своите 40 години успя

да се намести толкова удобно на трона,

откъдето да определя правилата в професионалния спорт. Еди очевидно е изключително талантлив в преследването на бързата и солидна печалба. Баща му Бари, който също беше сред топмениджърите в професионалния бокс, явно се зае да го учи на хитринки, а синът му внимаваше в час.

Сега британецът прекрасно осъзнава, че от него зависи кога и как ще се изиграе следващият мач за стотици милиони долара. Клиентът му Джошуа излезе от неловката ситуация след загубата от дебеланкото Анди Руис, след като натупа солидно мексиканеца, и сега очаква следващия си съперник.

Мнозинството от родните медии ентусиазирано обявиха, че това ще е Кубрат Пулев. Всички разчетоха обещание в думите на самия Джошуа, който обяви пред микрофоните: "Най-прекрасното би било да защитя титлите си в мач с мой сънародник, но няма как да стане. Вървим по реда на задължителните защити и

следващият ми опонент се знае”,

обяви британецът и на родна земя моментално решихме, че това ще е Кубрат.

В съвременния бокс обаче две плюс две много често дава съвсем различни резултати от добре познатото ни четири. Днес Джошуа твърди, че идва време за задължителния претендент, а утре неговият мениджър ще реши нещо съвсем различно. Обещанията се дават, за да се нарушават. Думите не тежат на мястото си, важни са парите.

Мениджърът Хърн вече подсказа, че шейховете са му станали големи приятели и той няма да може да им откаже, ако дойде твърде любезно предложение. Става дума за инвеститорския фонд в Саудитска Арабия, който организира мача реванш между Джошуа и Руис. Двамата боксьори получиха по един чувал с пачки, а техните мениджъри си откараха заработеното с бусове. Кой би посмял да прецака подобно партньорство.

Домакините от Саудитска Арабия предложиха отново на тяхна земя да бъде организиран безкомпромисен сблъсък между Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър, които отдавна имат закачка помежду си. Сумите ще са космически и лесно биха приспали съвестта на Еди Хърн и клиента му, ако отново се отметнат от дадените обещания. Да, британският боксьор ще трябва да се откаже от титлата си IBF, ако пренебрегне съперника си от България, но какво ли не правим за няколко долара повече...

Да не забравяме също така, че ден или два преди зрелищния сблъсък сред пясъците на пустинята Еди Хърн

категорично отрече

за възможността неговата златна кокошка да се изправи срещу Кубрат Пулев.

"Не планираме такъв мач. Имаме договор с партньорите от Саудитска Арабия и мисля, че те ще поискат да има среща между Антъни и Уайлдър. В никакъв случай не подценяваме Пулев и екипа му, но не можем да задължим шейховете да приемат когото и да е за съперник на моето момче", рече и отсече промоутърът.

Еди Хърн
Еди Хърн

А сега подопечният му обърна друга плоча. На кого да вярваш? Сериозното разминаване между думите и действията съвсем не е единствената опасност пред основателните амбиции на Кубрат Пулев. Джошуа говори за среща със задължителен претендент, но такъв се явява не само българският боксьор, а и новоизгряващата звезда Александър Усик. Украинецът беше абсолютно непобедим в полутежка категория и реши

да се пробва

при големите батковци

Направи един добър мач, спечели титлата на WBO и обяви, че е най-достоен да се срещне с Джошуа. У нас претенциите му изглеждат смешни, но в родината му са също толкова убедени, че е следващият съперник на британеца, колкото и ние сме сигурни за Кобрата. Хитрата лисица Хърн не дава категоричен отговор и на този въпрос, твърдейки, че сега предстоят преговори с щабовете на двамата претенденти и чак тогава ще бъде взето окончателно решение.

Ако все пак британският тандем Хърн - Джошуа пренебрегне неустоимата финансова оферта на шейховете, то двамата със сигурност ще организират следващия мач на родна земя. Джошуа иска на всяка цена да се бие пред родна публика, а и вече има избрано подходящо място. Стадионът на "Тотнъм" е истинско бижу и

отговаря като класа на мач от подобен ранг

"Почти през цялата година живея в чужбина и нямаше как да не ме налегне носталгията. Ще бъде страхотно да се върна у дома. Страшно много мои сънародници пътуваха до Саудитска Арабия, за да ме гледат на живо. Сега ще им върна жеста и ще направя всичко възможно да се бия на родна земя. Стадионът на "Тотнъм" е страхотно съоръжение, което може да събере над 60 хиляди души. Представете си какво шоу ни очаква", опита се да надъха собствените си фенове Джошуа.

В същото време от щаба на Кобрата не таят никакви съмнения, че мачът с британския шампион ще се състои. Адвокатът на Пулев обясни, че очакват едва ли не до часове да подпишат договора за мача, но тепърва

предстоят

пазарлъци

около провеждането на боксовата галавечер. Ситуацията се развива динамично, но всички в България стискат палци Кубрат най-сетне да стигне до мача за титлата и да изпълни това, което обещава на своите фенове - нокаут и шампионска титла.