Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борис Джонсън
Борис Джонсън

Британският премиер отне телефона на репортер, който се опитваше да му покаже снимка на 4-годишно момче с пневмония, което спи на пода в болница върху якето на майка си заради липса на легло. Борис Джонсън отказа дори да погледне потресаващата фотография върху екрана на устройството и го прибра в джоба си.

По-късно го върна, но случката се смята за сериозен гаф, който може да го препъне да остане на власт след изборите на 12 декември.

Въпросната снимка е поредното доказателство какви са последиците от 10-годишното управление на торите на непрекъснати икономии, както и че Джонсън е раздразнителен и не може да е съпричастен към болката на другите.

Безплатното здравеопазване се превърна в ключова тема в изборната надпревара във Великобритания. Опозицията твърди, че консерваторите преговарят да продадат медицински дейности на американски компании като част от търговско споразумение със САЩ след Брекзит, което ще ги направи платени.

Междувременно се появи ново социологическо проучване, което показва, че преднината на консерваторите пред лейбъристите намалява. След като през цялата предизборна кампания тя бе над 10%, сега е 6. Твърди се, че 12 депутатски места могат да се окажат решаващи и Борис Джонсън да не получи мнозинство за ново правителство.