Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дайте "Топлофикация София" на световен лидер в сферата и 2 милиона софиянци ще дишат

Гледам тая мамалига във въздуха и почва да ме хваща яд. Над 20 години камара ръководства на София и държавата не смеят да почнат елементарната процедура по концесия на "Топлофикация София". Защото БСП ще ги обвинят, че са капиталисти и двама-трима "олигарси" ще ревнат до небето, че ще се простят с няколко милиона за ремонти ежегодно.

И продължават да ни залъгват как опрощаването на лев и 60 стотинки дневно (прословутото зелено билетче, което още е фантазия в главите на столичните общинари) ще изчисти въздуха, как Фандъкова ще моли циганите и възрастни хора да изхвърлят кюмбетата, как с някое заклинание ала професор Дъмбълдор измерителите на Орлов мост ще вдигнат смога ала битката при Хогуортс.

Е, няма да стане. И докато ни залъгват, продължаваме да се тровим. А решението е ясно - давате "Топлофикация София" на един от шепата световни лидери в топлофицирането, техните мениджъри срещу 5% печалба режат местните схеми за източване, наливат 500-700 милиона лева в инвестиции, разширяват мрежата, подобряват услугата, изчистват производството и едва след това вадим тоягата (а не молбите) за кюмбетата. Аман вече от страх, политическа коректност, кражби и ориенталски комунизъм за сметка на здравето на близо 2 милиона души!

От фейсбук