Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Екатерина Захариева
Екатерина Захариева

Не мисля, че изказванията на президента Путин за „Турски поток“ имат общо с предприемане на реципрочната мярка по гоненето на български дипломат. В това увери журналисти вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на конференцията „Западни Балкани“ в НДК.

Припомняме, руският президент Владимир Путин обвини България, че умишлено бави проекта за “Турски поток” и той може да заобиколи страната ни, това стана ясно в разговор със сръбския държавен глава Александър Вучич.

„Очаквано беше, въпреки че много се забави реакцията на руската страна. Още в края на октомври говорителят на външно министерство направи съвсем кратък коментар тогава, когато ние обявихме за персона нон грата техен дипломат, че най-вероятно тяхната реакция ще бъде реципрочна мярка така, както се случи скоро в Германия. Така че не мисля, че има връзка между двете събития“, добави още тя.

По думите й посочването на конкретен дипломат е задължително. „Те посочват, като идеята е наистина да бъде от същия ранг. Те посочват точно кой дипломат да бъде определен за персона нон грата“, обясни външният министър, цитирана от Фокус.