Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГЕРОЙ: Звездата Пато често е оставян на пейката, но в последния мач от Серия “А” донесе трите точки на “Милан”.
ГЕРОЙ: Звездата Пато често е оставян на пейката, но в последния мач от Серия “А” донесе трите точки на “Милан”.
"ТРИ точки не е никаква преднина в Италия. Виждали сме невероятни обрати през годините.
Когато настъпи криза за някой отбор в Серия "А", няма значение дали за този тим играят най-добрите футболисти на планетата" - сигурен е младият мениджър на "Милан" Масимилиано Алегри.
Наставникът ще има поредното ключово изпитание в понеделник, което може да се окаже решаващо в битката за титлата на Италия. Лидерите в класирането приемат втория в подреждането "Наполи". Разликата между двата клуба е само три точки.

"Наполи" е отбор, който играе много добре като гост - продължава Алегри. - Умеят
да се затварят прекрасно
Напред разчитат на невероятния Едисон Кавани, който през следващия сезон най-вероятно ще води атаката на някой от големите отбори."
Уругвайският нападател на гостите е в невероятна форма. Той е вкарал 20 гола в общо 23 мача с екипа на "Наполи" в Серия "А". Южноамериканецът е лидер в голмайсторската листа на италианския шампионат. Зад него са стрелци като Антонио ди Натале, Самюел Ето'О и Марко ди Вайо. Мегазвездата на "червено-черните" Златан Ибрахимович също е в челото на листата, но само с 13 попадения.
"Милан" заслужено са на първо място в класирането - отбелязва треньорът на "Наполи" Валтер Мазари. - Погледнете какви футболисти оставят
на пейката
в техните мачове. Зеедорф, Одо, Пато и Фламини щяха да са несменяеми титуляри във всеки друг отбор. Да не говорим за ударното им нападение с Робиньо, Ибрахимович и Касано." Въпреки звездите в атака, отборът на италианския премиер Силвио Берлускони среща сериозни проблеми при отбелязването на голове. В последния шампионатен мач Пато влезе като резерва, за да донесе победното попадение с 2:1 при гостуването на "Киево", с гол чак в 82-рата минута. Неприятностите в играта на лидерите блеснаха в сблъсъка от Шампионската лига срещу "Тотнъм". Италианците загубиха изненадващо като домакини с 0:1. Безсилието на "Милан" извади от равновесие опитния Дженаро Гатузо. Полузащитникът
налетя да бие
помощник-треньора на "шпорите" Джо Джордан. Друг халф - Матийо Фламини, опита да счупи краката на Вердан Чорлука с брутално влизане.

"Загубих си акъла и поемам изцяло отговорност за действията си - каза Гатузо след мача. - Не е лесно да играем на толкова много фронтове, а изискванията да бъдат винаги победа."
"Наполи" се бори на два фронта. Тимът има ключово гостуване на "Валядолид" в мач от турнира Лига "Европа" четири дни преди дербито с "Милан". Първият двубой срещу испанците приключи 0:0. Това означава, че бившият клуб на Диего Марадона ще хвърли най-доброто, за да продължи напред във
втората по сила
надпревара в Европа.
"Преди сезона нашата цел беше добро представяне за Купата на Италия и влизане в европейските турнири - припомни треньорът на "Наполи" Валтер Мазари. - Отпаднахме нещастно от Купата с дузпи от "Интер". За сметка на това се представяме повече от добре в Серия "А". Имаме лесна програма до края на шампионата с изключение на последните два мача, когато приемаме "Интер" и гостуваме на "Ювентус"." "Милан" победи "Наполи" в първия мач през есента с 2:1. Нов успех ще гарантира сериозна преднина от шест точки 11 кръга преди края. Ако гостите
измъкнат победата
надпреварата за титлата в "Серия" А" ще стане още по-ожесточена. Програмата на "червено-черните" не е никак лека. В следващия кръг те ще гостуват на "Ювентус". До края на първенството им предстоят още градско дерби с "Интер" и тежки визити на "Фиорентина", "Палермо" и "Удинезе".

Марадона срещу Бастен
НАСТОЯЩИТЕ дербита между "Милан" и "Наполи" бледнеят в сравнение с уникалната битка между клубовете в края на 80-те и началото на 90-те.
На терена един срещу друг се изправят легендите Диего Марадона и Марко ван Бастен. Феноменалният аржентинец е лидер на "Наполи" през сезон 1989-1990. Марко ван Бастен вдъхновява "червено-черните" с елегантните си попадения. Тогава двата клуба водят люта надпревара за титлата. Грандовете си разменят по една победа с 3:0 като домакини. В крайна сметка "Наполи" успява да спечели титлата с 2 точки преднина.
Ван Бастен и Марадона водят лична битка в състезанието за голмайсторския приз на Серия "А". Холандецът е победител с 19 попадения. Марадона остава с 16. Невероятната конкуренция по това време нарежда в челото на голмайсторите страхотни реализатори като Роберто Баджо от "Фиорентина" (17 гола), Салваторе Скилачи от "Ювентус" (15 гола), Руди Фьолер от "Рома" (13 гола), Юрген Клинсман (13 гола). Настоящият селекционер на българския национален отбор Лотар Матеус също е сред лидерите при вкарвачите. Той се разписва 11 пъти с екипа на "Интер".

"Интер" се доближава
"Интер" се доближи само на пет точки от лидерите "Милан".
Шампионите записаха пета победа в последните си шест мача от първенството, след като надвиха "Каляри" с 1:0. Успехът дойде доста трудно, след като гостите изпуснаха няколко изгодни положения.
"Борихме се мъжки - призна след срещата наставникът на "синьо-черните" Леонардо. - Има достатъчно мачове до края на шампионата. Включително и директен сблъсък с "Милан"."
Бразилският треньор се опитва да копира схемите на Жозе Моуриньо, който изведе през миналия сезон тима до титлата в Италия и до успех в Шампионската лига. Леонардо се застрахова в последните минути на мача с "Каляри" и остави единствено новото попълнение Джампаоло Пацини в предни редици.

Спалети сменя Дел Нери
Лучано Спалети е сочен за заместник на Луджи дел Нери начело на "Ювентус".
Медиите в Торино предвиждат треньорска смяна заради лошата ситуация в клуба. "Старата госпожа" е на шесто място в класирането. Тимът изостава на цели седем точки от четвъртата позиция, която дава право на участие в Шампионската лига. Ръководството на италианския гранд е пресметнало, че отсъствието от най-комерсиалния турнир ще коства десетки милиони евро приходи за следващия сезон.
В момента Спалети е треньор на руския шампион "Зенит".
Марадона
Марадона
Ван Бастен
Ван Бастен