Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СЛАВНО: Бойко бе част от отбора, спечил шампионската титла през 2008 г. Триумфът тогава даде старт на победния ход на ЦСКА в следващите години.
СЛАВНО: Бойко бе част от отбора, спечил шампионската титла през 2008 г. Триумфът тогава даде старт на победния ход на ЦСКА в следващите години.

 

 ЧУДОТО стана - мъжкият волейболен отбор на ЦСКА е само на крачка от финал в престижен евротурнир!
На 22 февруари, пред уникалната публика в "Арена" Самоков, армейците разгромиха поляците от ЗАКСА с 3:0. Реваншът е на 27 март. При загуба момчетата на Александър Попов ще играят решителен "златен гейм", какъвто вече спечелиха на четвъртфинала срещу турския "Зираатбанк". Победа в редовното време или в допълнителния гейм праща ЦСКА на финала на втория по сила евротурнир - за Купата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV). Нещо, за което едва ли някой е мечтал през последните години. Там съперник на българския тим ще бъде или италианският гранд "Сислей" Тревизо, или "черната котка" на родния волейбол - полския "Ресовия".

ЦСКА вече не се плаши от никой.

Палци за отбора си стиска и младият посрещач Бойко Бонев. Контузия попречи на Бойко да бъде част от "дрийм тийма" на "червените", който в момента пише волейболната история на България. Преди началото на сезона Бойко получи контузия на коляното. След митарстване по доктори в крайна сметка се наложи изводът, че трябва да му се направи цялостно прочистване на коляното. Операцията го извади от игра за целия сезон. В момента посрещачът е изцяло отдаден на физиотерапия и възстановителни процедури. Вече може да тича, очаква се в близко време да започне и да скача.
Макар и да не е на полето със съотборниците си, Бонев е духом с тях. Говори за победата над ЗАКСА с нескрито възхищение.
"Направо смачкахме поляците! Това беше най-добрият мач на ЦСКА за сезона. Надиграхме ЗАКСА във всички елементи - блокада, сервис, атака, защита. Наистина беше страхотен мач!", споделя въодушевено Бойко.

Коментарите след мача

се обединиха около тезата, че в основата на победата е бил централният блокировач Теодор Тодоров. Талантливият център на "червените", който до неотдавна също се възстановяваше от операция, завърши с 12, от които 1 ас и 5 блокади. Записа и впечатляващ процент ефективност в атака - 67%. За Бойко Бонев обаче успехът е еднаква заслуга на всички. "Целият отбор игра страхотно, само един човек не е достатъчен", мотивира се той. Признава, че е очаквал ЦСКА да победи, но не и по такъв категоричен начин. "Вече няма никакво значение дали ще играем с "Тревизо" или с "Ресовия", ако се класираме за финала. Когато ЦСКА играе така, може да победи всеки", отсича посрещачът.
Съжалява, че този сезон съдбата не му отреди да играе редом до звезди като Евгени Иванов-Пушката, Ясер Портуондо. Бойко не приема критиките на мнозина, че "ЦСКА е отбор от старци". "Това са глупости! Няма стари и млади, а само можещи и неможещи. Пушката, Иво Стефанов, Ники Иванов играят перфектно. Отборът побеждава и това е най-важното - категоричен е Бойко и допълва: Въпреки титлите, които имат,

те не се държат като звезди

Атмосферата в ЦСКА е такава, каквато беше и през 2008 г., когато никой не ни слагаше в сметките, а ние станахме шампиони. Нищо помежду ни не се е променило, само самочувствието по време на игра е по-голямо, което се дължи на победите."
През спомената 2008 г. именно Бонев, Иван Колев, Стойко Ненчев, Зарко Иванов, Иван Зарев, Богомил Аначков, Живко Иванов, Иван Тасев и Теди Салпаров дадоха началото на завръщането на ЦСКА на европейската сцена. Днес тези момчета играят в чужбина или други български отбори, но всички са горди от успеха на ЦСКА и стискат палци на армейците.
"Честита победа на всички фенове на ЦСКА! Играха страхотно и им пожелавам успех на реванша. Гордея се с нашия отбор", коментира за "168 часа" посрещачът Иван Колев, който този сезон играе в Иран.
"Отличен мач за ЦСКА! Дано да се класират за финала!", сподели и централният блокировач Стойко Ненчев, състезаващ се във Франция.

 

Приятелката на наш волейболист: В Иран се върнах в 1389 г.

Мила и Иван Колев си разменили целувка навън - въпреки опасността от бой с камшици

СВЕТИ Валентин в Иран? За мнозина звучи като "мисията невъзможна"
Не и когато с това се е заела жена, която знае какво иска и как да го постигне. Именно такава е Мила, приятелката на посрещача на ЦСКА Иван Колев, който тази година се състезава в Иран. За Свети Валентин Мила направи приятна изненада на Колев, и то на иранска земя. Визитата й съвпадна с размириците там, но за щастие българите не усетили никакви трусове.
"Около нас беше спокойно, в общи линии разбрахме от телевизията какво става", сподели пред "168 часа" приятелката на Иван Колев. Впечатленията й от далечната страна са доста пъстри. Животът в Махшад - градът, в който живее и се състезава Иван, се оказал доста различен от този в Техеран, за когото преди време разказа пред "168 часа" разпределителят Иван Станев.
Мила признава, че в първия момент не знаела къде се намира.
"В момента календарът в Иран показва 1389 г. Когато кацнах там, наистина се почувствах като в 1389 г., сякаш пътувах с машина на времето. Жените ходеха покрити с черни чаршафи от глава до пети, защото Машхад е един от най-религиозните градове. Жизненият стандарт на местните е доста нисък", разказва приятелката на Иван Колев.
Мила е едно от най-сексапилните волейболни гаджета, а в гардероба й не липсват тоалети, който допълнително да подчертаят това. Правилата за облеклото на жените в Иран обаче са железни. Затова и нашето момиче трябвало да се омотае със забрадки. "Слагането на забрадка беше забавно, но липсата на рутина в подобни дейности ми беше голям проблем", смее се Мила. Непохватността в тази сфера едва не й докарала ядове с местните власти. "Веднъж реших да завържа забрадката така, че хем да не пада, хем да изглежда по-модерно. Един униформен веднага ми направи забележка. Проблемът беше, че не си бях загърнала шията. Сигурно щеше да има и други последствия, но разбра, че съм чужденка. Тогава забелязах, че и хората наоколо ме гледат укорително, та отново се върнах към стария начин на носене на шал", разказва премеждията си гаджето на Иван.
Оказало се и че мъжете в Иран никак не си поплюват, когато видят жена на улицата. "Това прикриване на тялото превръща жената в постоянен сексуален обект. Всяка жена, която остане сама или нещо й се види - коса, плът, става мишена на коментари и подсвирквания. Естествено, само ако няма полиция наоколо, защото флиртът в Иран е забранен", обяснява Мила.
Като цяло иранският манталитет се оказал неприемлив за хубавата Мила. "Иван много ми липса, но си признавам, че ще ми е много трудно, ако трябваше да остана по-дълго в Иран. Една жена в град като Машхад може само да чисти, готви и пазарува. Няма какво да си купиш. Интернетът е лукс, а сателитната телевизия - забранена", сподели българката.
За Свети Валентин обаче тя пренесла романтичния дух и в иранската къща на Иван. Сърце от ароматни свещи и розови листенца украсили вечерята им. На празника Иван и Мила проявили и престъпна смелост - на вечеря в ресторант се целунали на публично място, което само по себе си не е разрешено - да не говорим за хора, които не са официално женени. Нашите дори накарали приятели да ги щракнат. "Не знам дали, ако ни бяха хванали, можеше да отнесем камшици, но от любов човек прави всякакви глупости", не съжалява за стореното Мила.


Мъжките мачове - забранени за жени

Мила много искала да подкрепя в залата любимия си Иван по време на мач. За разлика от Техеран, тук това се оказало невъзможно.
"Когато играе мъжкият отбор, публиката е изцяло от мъже. Жените може да ходят само на мачове на женския отбор. Иначе залата винаги е пълна с фенове. В 7-милионен Машхад волейболът е сред най-харесваните спортове", споделя Мила.
В отбора на Иван Колев се състезава и Смилен Мляков. "Доста често случайни хора ги разпознаваха и ги поздравяваха за представянето им, пожелаваха им успех и се снимаха с тях", горда е българката.


Местните състезатели с тайни гаджета

Мила не успяла да се запознае с приятелките на съотборниците на Иван Колев.
Причината са именно религиозните правила. В Иран връзка между мъж и жена без брак е забранена. Е, намирали се и смелчаци, които криминално си хванали гаджета. "Властите в Иран считат връзката преди брака за сериозно престъпление. Все пак имаше 1-2 момчета, които казаха, че имат приятелки. Запознах се обаче със семейството на един служител на отбора. Страхотен човек, който наистина се постара да направи престоя ни в Иран много по-приятен", разказва приятелката на Иван Колев.

 

ШАМПИОНИ: ЦСКА безапелационно надигра ЗАКСА и вече е на една крачка от финала.
ШАМПИОНИ: ЦСКА безапелационно надигра ЗАКСА и вече е на една крачка от финала.
ПОБЕДИТЕЛИ: "Златният отбор" на ЦСКА от 2008 г.
ПОБЕДИТЕЛИ: "Златният отбор" на ЦСКА от 2008 г.
Централният блокировач на ЦСКА Теодор Тодоров взе страха на поляците.
Централният блокировач на ЦСКА Теодор Тодоров взе страха на поляците.
СМЕЛЧАЦИ: Дори опасността от бичуване с камшик не може да уплаши Мила и Иван Колев.
СМЕЛЧАЦИ: Дори опасността от бичуване с камшик не може да уплаши Мила и Иван Колев.
ФАКТ: Приятелката на Колев е красиви дори и "пременена по арабската мода".
ФАКТ: Приятелката на Колев е красиви дори и "пременена по арабската мода".
РОМАНТИЧНО: С ароматни свещи и розови листенца Иван и Мила отбелязали Свети Валентин дори на иранска земя.
РОМАНТИЧНО: С ароматни свещи и розови листенца Иван и Мила отбелязали Свети Валентин дори на иранска земя.
ПРИОРИТЕТИ: В Иран алкохолът е забранен, но пушенето е на почит. Иван Колев и Смилен Мляков са наясно и двете.
ПРИОРИТЕТИ: В Иран алкохолът е забранен, но пушенето е на почит. Иван Колев и Смилен Мляков са наясно и двете.
НЕИЗБЕЖНО: Дори и омотана с шалове, сексапилната Мила не могла да посети мач на Иван, тъй като на мъжките мачове се допускали само мъже...
НЕИЗБЕЖНО: Дори и омотана с шалове, сексапилната Мила не могла да посети мач на Иван, тъй като на мъжките мачове се допускали само мъже...
Смилен Мляков, Мила Христова и Иван Колев
Смилен Мляков, Мила Христова и Иван Колев