Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Директорът на болницата ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски КАДЪР: БНТ
Директорът на болницата ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски КАДЪР: БНТ

Днес ВМА отбелязва 128-мата годишнина от създаването си. В Сутрешния блок на БНТ беше директорът на болницата ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски, който коментира и други актуални теми и проблеми от сферата на здравеопазването.

Проф. Мутафчийски коментира пожара в другата голяма болница у нас "Пирогов", при който загинаха двама души. Основната версия, по която се работи, е запалена цигара от пациент в болничната стая.

"Като директор на болница аз съм искрено притеснен, че ние също не сме имунизирани от такива случки. Има пациенти, които нарушават правилата с употреба на алкохол, тютюнопушене в стаите, стигали сме до дисциплинарно изписване. Разпоредил съм проверка и очаквам до края на седмицата доклад за състоянието на нашите системи", каза проф. Мутафчийски.

Болницата посреща празника си обновена, излъскана и гледаща напред, категоричен е директорът на ВМА.

Ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски: "Аз съм много щастлив, защото с много усилия успяхме да реновираме повече от десет клиники с нова апаратура, да осигурим по-добри възможности за лечение на нашите пациенти и условия за работа на лекарите", каза още той.

За съжаление, проблемът с кадрите е много съществен в страната. Затова и приоритет на моя екип е как да задържим кадрите, категоричен е проф. Мутафчийски.