Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

По кредитен рейтинг изпреварваме всички други Балкански държави. След кризата в КТБ успяхме не само да възставновим кредитния рейтинг, а и да увеличим перспективите. Нашите партньори ни имат доверие. Това е добра отправна точка за дебати за бюджета. По-големият кредитен рейтинг е предпоставка за развитие през следващата година. 

Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings повиши дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута до 'BBB/A-2' от 'BBB-/A-3.

Премиерът Бойко Борисов също коментира новината. 

"Стандарт енд Пуърс е най-голямата международна рейтингова агенция. Този рейтинг отговаря на много атаки към на нас", каза той.

"Преди година никой не вярваше, че ще направим всичко възможно да влезем в чакалнята на Еврозоната. Това означава стабилни финанси. Това означава стабилна банкова система, контрол върху банковата ни система. Показваме стабилен напредък. Това е посланието към нашите приятели център-дясно. Благодаря на Иван Костов, направи прекрасно интервю, той даде точни оценки по много теми", каза Борисов. 

"Искаме да увеличим качеството на живота. Колкото струва, ще го направим. Убеден съм, че Европа ще тръгне много рязко срещу замърсителите на въздуха. Трябва да проведем дебат, искаме ли да живеем в смог. Иска широк дебат - доктори, психолози", каза още той.

На въпрос дали ще върне Бисер Петков като социален министър, Борисов отговори: С най-голямо уважение към майките, аз решавам кой ще се назначи и кой ще се освободи. Неговите министри не искат да работят повече с него.

На въпрос дали областният управител на Перник Ирена Соколова ще бъде освободена Борисов каза: В сряда ще има решение на МС за освобождаването й. Имаше градове с по-тежък проблем с водата, сложиха си режим, стана разумно, режимът им падна, подменяме цялото водоснабняване. Кметът си понесе оценката на изборите