Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Един човек може да свали Тръмп. И той не е американец

Бойко Борисов пристигна в Белия дом като гост в обсадена крепост. Току-що бранителите са отблъснали последния щурм и докато си превързват раните – ето че на портата се тропа. А, добре дошъл! Тъкмо ти ни трябваше. Знаеш правилата – или си с нас, или си против нас!

Нашият премиер избра да е с Тръмп. И дано не е сбъркал, защото дистанционното за софийските жълти павета още е в ръцете на демократите. Сега се води битката да го дадат на други фондации, които са по-близки до републиканците и по-далеч от Сорос. Дали това не е причината, поради която външната ни министърка не бе включена в делегацията?

Твърди се, че

във външната политика на

САЩ нямало републиканци

и демократи,

тя била една и съща. Дълбока грешка. Например за Обама израелският премиер Нетаняху беше опасен хулиган, а за Тръмп – пръв приятел и партньор. Украинският президент Порошенко бе любимец на Обама и враг на Тръмп. Затова пък новият президент Зеленски е в процес на сприятеляване с Тръмп и сигурно това тепърва ще огорчи демократите.

Под мъдрото ръководство на Обама в Турция бе направен опит за преврат, или поне това твърдят медиите на Ердоган. Преди три седмици Тръмп прие турския президент с братска прегръдка и почти обеща да му предаде Фетула Гюлен – мюсюлманския Сорос, който е набеден за организатор на преврата. И сигурно би му го дал, ако Ердоган се откаже от противовъздушния комплекс С – 400 и проекта “Турски поток”.

Само че вече е късно, парите заминаха, ракетите дойдоха, газът тръгна.

Да не говорим за скъсания ядрен договор с Иран, изоставеното Парижко климатично споразумение, отмяната на НАФТА и отказа от двата трансокеански търговски договора. Повече от очевидно е, че републиканци и демократи имат различни геополитики и че между тях е вдигната барикада, над която прехвърчат камъни и куршуми. Разломът започна в момента, в който Обама се извини на арабите за зулумите на своя предшественик. После Тръмп зачеркна всички геополитически схеми на Обама. Това, което ни интересува, е, че

Източна Европа като че е по-близка до сърцето на Тръмп,

отколкото Франция и Германия.

Когато дойде Меркел, той дори не се ръкува с нея. А с Бойко се застоя цели 2 часа в задушевна беседа, както едно време Живков си хортуваше с Брежнев. И както Живков, Борисов му натисна всички правилни бутони – и 3-те процента военни разходи, и военноморския център във Варна, и американските ядрени турбини, и сигурно за някои неща, които не са за пред хората.

Но не бих се учудил, ако утре в “Ню Йорк Таймс” изтекат някакви гнусни клевети - например, че Тръмп предложил да му продаде Мелания с отстъпка, още й пазел кашона. Тези течове вече са традиция във Вашингтон. После настъпват опровержения, уточнения и голямо търсене на къртици под килимите на Овалния кабинет.

Белият дом е под вражеска обсада вече три години. Две и половина – разследването за руската връзка, а от два месеца – импийчмънт заради мръсна договорка с украинския президент Зеленски. Изслушванията за импийчмънта приключиха два дни преди да пристигне нашият премиер и в момента нацията осъзнава какво всъщност се е случило.

Съмнения и подозрения – колкото щеш. Но факти не се намериха. Сега един човек би могъл да събори Тръмп и това е Володомир Зеленски. Достатъчно е да каже: “Да, Тръмп ми каза, че ако му дам компромат за Джо Байдън (бившия американски вицепрезидент и водещ кандидат за президент от демократите), той ще ми отпуска 400 милиона долара.

Танто за танто, каза Тръмп”.

Каже ли това,

Тръмп пада

Обаче Зеленски отрича. Това най-малкото му гарантира триумфална визита в Белия дом и може би място до Тръмп на някой от знаменитите му митинги. Може и да получи и няколко F-16 без пари, защото Украйна е във фалит и Русия всеки момент ще я нападне според експертите във Вашингтон.

“Обама им даваше одеяла, аз им давам смъртоносно оръжие” – хвали се Тръмп, забравил колко уважава Путин.

Щом изслушванията за импийчмънта свършиха,

демократите се

видяха в чудо

Те очакваха да сринат рейтинга на Тръмп, а той се оказа по-висок! Например на 5 ноември Байдън е водил на Тръмп с цели 17 пункта според анкета на АБС Нюз и Уошингтън Поуст, а на 21 ноември вече Тръмп води на Байдън с 2 пункта според агенцията Емерсън.*

Личното одобрение за Тръмп е скочило от 43 процента на 48 процента, което е най-високото за цялото му президентство.

Одобрението и неодобрението за импийчмънта са били 48:44, а сега са се свили до 45:43.

Но най-важни са нагласите сред независимите избиратели, защото те решават изборите. През октомври за импийчмънта са били 48 процента срещу 39 против, сега е обратното – 49 са против, а едва 34 на сто за “за”.

Освен това се оказва, че 34 на сто от цветнокожите вече одобряват политиката на Тръмп! А в близкото минало бяха под 5 на сто. Това е гръм от ясно небе! Това говори, че Тръмп печели втори мандат!

Демократите са в капан. Ако не приемат текстовете за импийчмънта, ще се изложат като за световно.

Ако ги приемат, попадат в ръцете на републиканския Сенат. Там веднага ще викнат като свидетел сина на Джо Байдън и ще се окаже, че чрез него татко му е получил около 3 милиона долара подкуп. И да не се докаже съвсем, ударът по авторитета на демократическата партия ще е убийствен.

После Сенатът ще разпита и анонимния свидетел, чийто сигнал

даде повод за импийчмънта

Името му вече е добре известно, но се премълчава, тъй като е защитен от специален закон.

Заедно с него ще бъде привикан и Адам Шиф, председателят на комисията по разузнаването в долната камара, който е движещата сила на импийчмънта. И вероятно ще се окаже, че Шиф се е срещал с анонимния свидетел и дори му е написал сигнала за уговорката между Тръмп и Зеленски. Което означава опит за държавен преврат! Резултат – демократите губят.

Самият Адам Шиф, който водеше импийчмънта с патоса на един Вишински**, вече бие отбой.

Онзи ден водещият на Си Ен Ен Джейк Тапър му зададе най-прост въпрос – смятате ли, че Тръмп трябва да бъде импийчнат?

“Аз искам да го обсъдя с моите избиратели и колеги, преди да взема последното решение” – изсули се Шиф. “Но нали казахте, че това е

далеч по-сериозно от вината на Никсън!”

– напомни Тапър. “Ами аз наистина смятам, че има данни за сериозни провинения на президента. Но искам да чуя повече от избирателите в моя район… Това е решение, което не мога да взема сам!”

Виждате какво значи мажоритарни избори – страх от избирателя. Ако изборите в САЩ бяха пропорционални, Тръмп отдавна да е опечен на шиш, а Бойко Борисов щеше да рапортува на Хилъри.

*https://emersonpolling.

reportablenews.com/pr/

november-national-poll-

support-for-impeachment-

**Андрей Януаревич Вишински – генерален прокурор на СССР при управлението на Сталин, който води някои от най-известните публични процеси срещу враговете в партията. Приписва му се юридическият принцип, че “признанието е кралица на доказателствата”. След съответната обработка тогава всички са признавали.