Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прекрасни туристически дестинации и хотели, ресторанти, кафенета, барове, дискотеки и др. на световно ниво. Да, такива има у нас - да благодарим на частната инициатива. Има и лоши примери, но като общо ниво предприемачите ни се справят много добре.

Това е едната страна на монетата.

Другата. Ако сте чужденец, не знаете нищо за България и проявите желание да я посетите, естествената Ви първа стъпка би била търсенето в Google на "tourism Bulgaria" или подобна комбинация от думи. Сред първите резултати излиза порталът bulgariatravel.org, реализиран с помощта на Оперативна програма Регионално развитие 2007-2013 чрез отпусната през 2008 г. безвъзмездна финансова помощ, както се посочва на самия сайт.

Дотук добре, имаме сайт.

Въпреки че се самобрандира като Official Tourism Portal of Bulgaria и е под шапката на Министерство на туризма, cайтът видимо не се обновява. Прекрасно е, че е достъпен на български и 8 чужди езика, но въпреки че сме 2019 г. и ползването на таблети и мобилни телефони отдавна надмина десктопа, няма мобилна версия. Хората, които сме се занимавали със сайтове, можем да коментираме и визията и функционалността, но нека не задълбаваме.

Остава въпросът дали ако не знаете абсолютно нищо за България и туризма, но проявите интерес и потърсите онлайн, ще дойдете тук.