Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Инвестиционна конференция с около 2500 души...630 чужденци от 89 държави...панелисти са шефката на борда на една от най-големите европейски енергийни компании ENI и собственичка на италианската стоманодобивна компания Marcegaglia, бившият главен изпълнителен директор на швейцарската банка UBS и основател на американската инвестиционна банка Moelis & Co., шефът на борда на многомилиардния китайски фонд Silk Road Fund.

Водещият на конференцията...”Очакваме основния говорител. Моля да го почакаме в тишина”.

Идва...прави кратко изказване...доста смислено от икономическа и финансова гледна точка (писано от други разбира се)....сяда и съвсем свободно започват да се задават въпроси.

Първия въпрос задава представителка на Black Rock (най-голямата инвестиционна компания в света). Повече от час отговаря на въпроси по икономически, инвестиционни и политически теми, според мен доста смислено и уверено и без запъвания и увъртания. Повече от въпросите задавани от чужденци. Разбира се с някои от отговорите не съм съгласен (например за перспективите пред шистовия газ, за причините за конфликта в Украйна, за причините за търговските търкания между САЩ и Китай), но кой ме пита мен  Главният говорител на инвестиционния форум е другаря Владимир Путин. И нека русофобският хейт да започне сега.

*От фейсбук!