Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Случаен минувач намерил тялото на обявения за издирване 59-годишен прелюбодеец във вилната зона край Добрич.
Случаен минувач намерил тялото на обявения за издирване 59-годишен прелюбодеец във вилната зона край Добрич.

Съпругът е обвинен в причиняване на смърт по особено жесток и мъчителен за жертвата начин

До 6 години затвор заплашват 54-годишния добричлия, който уби с бой любовника на жена си, докато двамата правят секс в автомобил край пътя до вилна зона Лозята. Делото е насрочено в Окръжния съд - Добрич, за 10 януари. Иван буквално размазал 59-годишния Румен Райчев, след като го засякъл, че прави секс със съпругата му.

Тежкото престъпление е извършено на 31 октомври миналата година.

Жертвата и убиецът били приятели от години. Славата на Румен като любовник се носела от години. Той поддържал едновременно 5 връзки с различни дами. Иван не подозирал, че и собствената му съпруга години наред е сред трофеите на приятеля му.

В деня на трагедията Румен и съпругата на Иван се уговорили да се срещнат, за да правят секс. Прелюбодеецът взел жената от автобусна спирка и се отправили извън града. По случайност Иван минавал в другото платно и

видял, че жена му

се качва в колата

на семейния им приятел. Това му се видяло странно, усъмнил се, че двамата имат връзка, и решил да ги проследи.

Движейки се един след друг на разстояние, двата автомобила стигнали до вилната зона на Добрич – Лозята. След като настигнал паркираната кола, Иван слязъл, приближил и видял другите двама в твърде интимна поза. Той отворил предната врата, видял нож в колата, взел го и започнал да реже гумите.

Направил го в яда

си съзнателно,

за да не могат хванатите в изневяра да избягат. След това се върнал до собствения си автомобил и взел бухалка от багажника. С нея нанесъл удар в главата на приятеля си.

От удара потърпевшият се свлякъл и останал неподвижен. Бесен, Иван започнал да го рита в слабините. Когато Румен се свестил, успял да се качи в колата си и да заключи вратите. Това още повече ядосало рогоносеца, който започнал да нанася удари с бухалката по автомобила. Счупил стъклата.

Изплашен, Румен излязъл от колата и хукнал да бяга. Иван го настигнал и продължил да го налага с удари и ритници по тялото, където свари, докато Румен обяснявал, че много съжалява за стореното.

През цялото време на скандала и физическата саморазправа хванатата в изневяра съпруга седяла на задната седалка и мълчала. Тя станала пряк свидетел и на побоя, и на молбите на Румен да бъде пощаден.

След като боят приключил, жената се качила в семейната кола и заминала с мъжа си. Двамата оставили прелюбодееца на черния път във вилната зона, без да се интересуват в какво състояние е и дали има нужда от лекарска помощ.

Минали часове, дни – Румен не се прибирал в дома си. Близките му го обявили за изчезнал, полицията – за общодържавно издирване.

20 дни по-късно тялото на Румен е намерено от случаен минувач.

Аутопсията на трупа доказала, че

смъртта е настъпила вследствие на множество удари,

които му причинили гръдна и черепно-мозъчна травма несъвместими с живота.

Разследването уличило извършителя. На дърво до местопрестъплението била открита кръв. ДНК изследване доказало, че тя е на Иван.

Според патоанатомите множеството счупвания на ребрата са предизвикали изключително силна болка у Румен, която е траяла сравнително дълъг период от време. До настъпването на смъртта му Румен е разбирал какво става. Поради това квалификацията на деянието е утежняваща - убийство с особена жестокост и по особено мъчителен начин.

При повдигането на обвинението представителят на държавното обвинение е отчел резултатите от изготвената по делото комплексна психиатрично-психологична експертиза. Според нея убийството е било извършено

в състояние на силно раздразнение,

причинено както от ударите на Румен по подсъдимия, така и от изневярата, която накърнила честта и достойнството на 54-годишния Иван.

Обвинителният акт е предаден на Окръжния съд - Добрич. Според него рогоносецът ще отговаря за убийство, извършено в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с тежка обида и с друго противозаконно действие. За подобно престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Жертвата Румен Райчев.
Жертвата Румен Райчев.