Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валери Симеонов
Валери Симеонов

Очаквайте интересен текст за болничните, свързан с контрола, предупреди лидерът на НФСБ

Кандидатурата на Сотир Цацаров за шеф на Антикорупционната комисия не е обща на ГЕРБ и "Обединени патриоти". Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в кулоарите на парламента преди минути. Във вторник Цацаров бе номиниран за шеф на КПКОНПИ на съвместна пресконференция на шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, Емил Димитров - Ревизоро от ВМРО и Явор Нотев от "Атака".

Този въпрос не е обсъждан и не беше правилно представена новината, обясни Симеонов днес. Въпросът за избирането на Цацаров не бил обсъждан в НФСБ, нито в групата на патриотите, нямаме общо решение. Има отделни хора ог ОП, видяхме ги, допълни лидерът на НФСБ и отказа да каже личната си позиция. Поканили сме утре Цацаров, ще го изслушаме и чак тогава ще вземем решение, така е редно, обясни той.

Симеонов обясни, че не е притеснен от реакцията на ДПС и "Атака" по повод избора му за зам.-шеф на парламента. Не съм разочарован, не съм очаквал от ДПС да ме подкрепят, това е един вид и номинация от тяхна страна, обясни той.

По темата за болничните Симеонов обясни, че има такова решение на коалиционния съвет, но след като премиерът го заявява, значи няма да има неплащане на първия ден.

Но няма да се откажем толкова лесно, ще има интересен текст в тази посока, очаквайте, пак ще е общ, каза лидерът на НФСБ. Той щял да бъде свързан с контрола. Защото не е редно да се правим, че не забелязваме този негативен процес - на фалшиви болнични и злоупотреби, който се развива и нараства през годините, да се правим, че не виждаме огромната корупция, която се разширява сред медицинските среди, обясни той.

Симеонов обясни, че е избран точно първия ден от болничните да не се плаща, защото най-често хората си взимали по един ден, който да закачат към почивката.