Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Народът си има хубава мъдрост по тоя повод - каквито тия, такива и ония

Без да влизам в дебата за и против Гешев, съдия Дишева много трудно ще ме убеди, че е независима в работата си след големия резил през 2017 г. Тогава мъжът й все още е шеф в Демократична България и те протестират срещу решението на правителството да построи втора кабинка от град Банско до ски зоната под нейния съдийски прозорец.

И "случайно" делото за Банско попада при съдия Дишева, "случайно" тя отказва да си направи отвод (очевидно няма нищо общо с протестиращия под прозореца й съпруг), "случайно" тя е в състава по определението, "случайно" след като политическата й обвързаност изтича в състава по решението влиза не тя, а съдия Соня Янкулова - "случайно" номинирани от близки до ДБ хора за председател на ВАС 3 месеца преди това, Янкулова "случайно" приема дословно аргументите на ДБ/Зелените, "случайно" ги преписва в определението по делото и с това "случайно" с това обръща 15-годишна съдебна практика при близо 70 съдийски състава (над 200 съдии), че в паркове може да се прави спортна инфраструктура.

Още по-лошо, нейното решение тълкува закона превратно и генерално, което погребва и всички мераци на останалите туристически зони в български паркове да правят КАКВОТО И ДА БИЛО - дори кенеф. Та българският народ си има хубава мъдрост по тоя повод - каквито тия, такива и ония.

*От фейсбук!