Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Йордан Симеонов
СНИМКИ: Йордан Симеонов

"Почивай в мир, Павка. Ще имаме страж на театъра там горе!"

С тези думи актрисата Ева Тепавичарова се сбогува с известния интелектуалец, режисьор, артист и дългогодишен ръководител на институции като Народния и Сатиричния театър, на Съюза на филмовите дейци и на Националния филмов център Павел Васев.

Поклонението беше във фойето на Народния театър.

Преди почти години инстулт порази Павел Васев докато беше директор на Българския културен институт в Москва и той изпадна в будна кома. Беше един от хората, направили много и от сърце за новия разцвет на българо-руските културни взаимоотношения. За да му се помогне възможно най-добре, щом състоянието му позволи, той бе върнат в България с правителствения самолет и от най-добрите неврохирурзи.

В петък (8.11.) сърцето му спря.

С него се сбогуваха Вежди Рашидов, Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Стоян Алексиев, Георги Мамалев, Христо Мутафчиев, Антон Радичев, Явор Гърдев, Стефан Мавродиев и още много актьори и режисьори. Съболезнования приемаха съпругата му Елена и дъщерите му.

До тях беше актрисата и режисьор Боряна Пунчева - приятелка на семейството и кума на Павел и Елена, която преди няколко години показа техни снимки от сватбата и колко са щастливи заедно.

Вежди Рашидов
Вежди Рашидов
Георги Мамалев
Георги Мамалев
Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова
Юлиан Вергов
Юлиан Вергов
Владо Пенев
Владо Пенев
Стоян Алексиев
Стоян Алексиев