Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Григор Димитров Снимки: Десислава Кулелиева
Григор Димитров Снимки: Десислава Кулелиева

Преговаря за треньор, до месец всичко ще е ясно

Григор Димитров ще играе отново за националния отбор на България. Това заяви самият той на специална пресконференция в София.

Бившият номер 3 в света ще бъде играещ капитан на състава ни за новия турнир ATP Cup , който започва на 3 януари в Австралия. Мачовете ще са в Бризбейн, Пърт и Сидни. България получава право на участие заради мястото на Григор в ранглистата. Той завърши сезона в топ 20, въпреки че преди откритото на САЩ бе 78-и в света. 

"Тепърва ще се чуя и ще разговарям с останалите момчета, за да уточним каква е тяхната програма".

Димитров се завърна от почивка в Исландия, където беше с баща си Димитър и майка си Мария.

В момента той е без треньор, но призна, че не му липсва много. От екипа му водят преговори, които са в напреднала фаза, а до месец най-вероятно ще стане ясно. 

"С Андре Агаси поддържаме контакти. Но той е енциклопедия и само за един разговор по телефона трябва да си отделиш час и половина. С Радек (Щепанек) никога не е имало нищо сериозно. Просто пробвахме, но си оставаме приятели", каза българската звезда в тениса. 

Целта на Димитров е ако може да се върне в топ 10. През този сезон той пропусна няколко турнира заради контузия в рамото.

"Всеки ден трябваше да ходя в болницата. В един момент не можех дори да вдигна чашата. А иначе в началото на годината бях подготвен страхотно физически, но човек не знае какво може да му се случи", сподели Григор. 

В плановете му не влиза участие на олимпиадата в Токио, защото за момента не отговаря на изискванията да е играл за националния за купа "Дейвис" в последния олимпийски цикъл. 

Очаквайте подробности!