Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойците от най-голямата терористична организация "Ислямска държава" принуждават сексуалните си робини да правят аборти, за да може да ги изнасилват.

Джихадистите силно вярвят, че изнасилването ги доближава до Бог, поради тази причина те имат собствени лекари – гинеколози, които преглеждат заловените момичета, за да разберат кои от тях са девствени. Това споделят жени от малцинството на язидите, които са били пленени от ислямските бойци.

25-годишната Бушра споделя в интервю през CNN: "Бях свидетел как двама лекари преглеждаха момичетата, за да разберат дали са бременни. Тези, които се оказа, че очакват бебе, бяха принудени да направят аборт. Една от моите приятелки беше бременна в 3-я месец, когато те разбраха - заведоха я в една стая и тя абортира. След като се върна, я попитах какво е станало и как е направила аборта, но тя ми заяви, че има забрана да говори. Кървеше толкова силно и изпитваше огромна болка, не можеше да говори и да ходи."

"Тя беше първата. След това бременните бяха в отделна къща. Имах нормален и спокоен живот, докато бойците "Ислямска държава" не пристигнага в Синджар. Казаха ни: "Откажете се от това, че сте язиди. Ще се оженим за вас, за всяка една от вас ще има боец", споделя още Бушра.

Травмирана от всичко, което е видяла, Бушра намира таблетка с хапчета, изпива ги всичките, надявайки се да сложи край на живота си, но оцелява: "Припаднах, заведоха ме в болницата и там се събудих. След като се възстанових - отново ме изнасилиха."

Бушра не е единствената, която се опитва да се самоубие: "Един ден бях с 14 момичета със същата съдба - искаха да се самоубият, пиеха отрова за плъхове, но бойците ги заведоха в болница, където лекарите ги спасиха. Терористите ни казаха: "Няма да ви оставим да умрете толкова лесно."

21-годишната Мунира пък споделя: "Преглеждат корема, зъбите и гърдите на момичетата, преди да изберат коя искат за съпруга. Ако момичето каже "Не, не искам да идвам с теб", те я взимат насила. Няма друг избор. Един от тях ме избра - беше стар, грозен и дебел. Бях толкова уплашена. Имаше и други бойци на ИДИЛ, казах на един от тях: "Моля те, вземи ме, заведи ме, където пожелаеш, омъжи се за мен, ако искаш, но моля те махни го този от мен. Така и направи."

Тя добавя, че 2 дни никой не я е принуждавал да прави секс с него, докато не дошъл мъжът, когото първи я избрал: "Той ми показа едно писмо, в което пишеше, че всички заловени момичета приемат вярата им, когато бъдат изнасилени от 10 бойци. Той ме изнасили, след което ме предаде на още 11."

"Бях дадена като награда на друг боец от ДАЕШ - два пъти, като втория път бях търгувана за друго момиче", допълва тя.

Малкото иракско общество на язидите вярва в един единствен Бог. Те са подложени на мащабно преследване от ИДИЛ, които ги обвиняват, че са поклонници на дявола. "Ислямска държава" твърди, че Коранът оправдава отвличането на жени и момичета, които не са мюсюлманки.