Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДАЛАВЕРАДЖИИ: Пат Саймъндс и Флавио Бриаторе бяха натирени от Ф1 заради манипулиране на резултатите от състезанието в Сингапур.
ДАЛАВЕРАДЖИИ: Пат Саймъндс и Флавио Бриаторе бяха натирени от Ф1 заради манипулиране на резултатите от състезанието в Сингапур.

ОЛЕКОТЕН бензин е бил причината при първите си тестове на пистата "Валенция" Роберт Кубица да запише най-доброто време. Полякът прави това ден преди да катастрофира жестоко във второразрядно италианско рали. Пилотът записа най-доброто време в последния ден от тестовете.

Конкуренцията заподозря, че не само радикалните промени на на ауспуха, но и лекият бензин са причина за скоростта на "Лотус-Рено". Присъствали на теста твърдят, че Кубица направил най-доброто време, след като резервоарът на болида бил изпразнен и след това наново зареден с гориво.

Обратно в играта

Междувременно, уволненият от "Рено" и наказан от ФИА да не заема реална роля във Ф1 до края на 2012 г. Пат Саймъндс, се връща в играта. Англичанинът, който бе заловен за уреждането на резултатите от състезанието в Сингапур преди две години, сега ще е консултант на "Маруся Върджин".

Според президента на тима Греъм Лоудън, Саймъндс няма да се явява на състезания или тестове. Той ще бъде независим консултант и ще работи за анализа на представянето на тима и евентуалните промени. Саймъндс се смяташе за човека, който промени съществено болидите на "Рено" в последните два сезона.

***

1 е новото трасе в предстоящото първенство. Това е планираната в продължение на повече от шест години индийска писта край Делхи. За последните 4 години в календара новите писти са Корея, Сингапур, Абу Даби, Валенсия и Индия.

3 са трасетата от Ф1, за които и през тази година ще се ползват градски улици - Монте Карло, Валенсия и Сингапур. От тях най-известната писта е тази в средиземноморското княжество. Тя е и един от символите на формулата.

5:3 е съотношението на германските и английските пилоти за новото първенство. Немците са в 4 отбора, англичаните - в два. По 1 пилот имат Индия, Финландия, Италия, Австралия, Полша, Русия, Япония, Мексико, Швейцария, Белгия и Венецуела.

78 обиколки се правят на пистата в Монако, чиято дължина е най-малка - 3340 км. Най-малко обиколки в един старт се карат на класическата белгийска писта "Спа-Франкоршан". Това е и най-дългото от 19-те трасета в шампионата - 7004 км.

1181 са общо състезателните обиколки, които трябва да бъдат изминати в започващия на 13 март световен шампионат във Ф1. Двадесетте писти от първенството общо са с дължина 105,072 км.

7623 състезателни километра трябва да измине пилотът, който иска да спечели световната титла за 2011 г. Такъв е общият километраж на двадесетте състезания, които са включени в календара на Международната автомобилна федерация (ФИА).