Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЗА ПРИМЕР: Фирмата на сина на Емел Етем Илиан Тошков развива дейност, трупа печалби и няма никакви разходи.
ЗА ПРИМЕР: Фирмата на сина на Емел Етем Илиан Тошков развива дейност, трупа печалби и няма никакви разходи.

ВПЕЧАТЛЯВАЩ бизнес, достоен да бъде описан във финансовите учебници по света е завъртял синът на Емел Етем, показа проверка на "168 часа". Напук на икономическите теории, фирмата на 32-годишния Илиан Тошков "Евростар алианс" е реализирала печалба за десетки хиляди левове без да направи никакви разходи.
"Липсата на разходи в отчета ми звучи доста абсурдно. Всеки ще потвърди, че дори по договор за хиляда лева е невъзможно да нямаш разходи за поне 150-200 лева", категоричен е финансистът Кольо Парамов.
Далеч по-категоричен е депутата от БСП и бивш министър на икономиката

Петър Димитров


"Ако става дума за консултантската фирма на Цветан Цветанов няма да се учудя да е възможно да няма разходи. В противен подобно нещо е невъзможно. Все пак за да работи една фирма и трябва персонал и ръководство, на който логично им се полагат и заплати", коментира през смях Петър Димитров.
Дружеството на наследника на ДПС-шефката е регистрирано през 2008 г. По документи се занимава с внос, износ и специфични финансови операции.
В годината на създаването си фирмата на Илиан Тошков е обявила приходи от 60 хиляди лева. Според финансовия отчет публикуван в Търговския регистър, парите са от услуги. На кого са извършени и какви по-точно, в баланса не е посочено.
Равна на приходите е и декларираната от "Евростар алианс" печалба от 60 хил. лв. за 2008 г. Впечатляващият резултат е постигнат заради липсата на каквито и да е разходи по извършените от фирмата на Илиан Тошков услуги.
Освен безплатно, фирмата развива дейност и без никакъв персонал. За това и в графата разходи за възнаграждения и осигуровки не е отбелязано нищо. Пари не са плащани и на Илиан Тошков, който се води и управител на "Евростар алианс". Липсват данни дружеството да е купувало и суровини или материали при

осъществяването на дейността си


"Евростар алианс" не притежава и офиси, земи, машини, оборудване или каквито и да е други материални активи.
Липсата на разходи не е попречила на "Евростар алианс" да обяви в отчета си задължения за 11 хиляди лева. От тях 6 хиляди са към данъчните, а останалите 5 попадат в графата "други".
В същия момент фирмата на Илиан Тошков декларира, че има по сметките си 70 хиляди лева. От тях 5 хил. са налични в брой, а останалите са на безсрочен депозит.

 

 400 000 лв. за сарая

ПЕЧАЛБА от 402 хиляди лева са изкарали за 2009 г. и скандално известните "Сараи на Доган", разположени на ул. "Стар Беловодски път. Според финансовия отчет, публикуван в Търговския регистър, регистрираните като хотел "Витоша" сарай са реализирали приходи от 1,122 млн. лева. Впечатляващият резултат е двойно по-голям в сравнение с обявения за 2008 г. оборот от 527 хиляди лева. Огромната разлика между 2008 и 2009 г. се дължи на мистериозните приходи от 503 хиляди лева, обявени в графата "отписани задължения". Това според счетоводители значи, че други фирми или физически лица са заличили дългове на дружеството за същата сума. Извънредните приходи за над половин милион позволяват на дружеството да вдигне почти 15 пъти печалбата си. Според финансовия отчет на "Делта епсилон" разходите на фирмата са 720 хиляди лева. Така фирмата излиза на плюс от 402 хиляди лева, върху която са платени и данъци в размер на 28 хил. лв. Година по-рано печалбата е едва 29 хиляди лева.

 

Пламен Юруков:
Сам взех 4-и дан по айкидо

Напоследък се занимавам с бизнес, преполовил съм обучението си за глобален мениджър и издържах изпита за 4-ти дан по айкидо. Работя за все по-голямото си усъвършенстване. За жалост, не виждам някакво развитие на СДС, но състоянието на формацията тревожи много хора с дясно мислене.


Съдът влюбен в Ахмед Доган

Ахмед Доган не е бил в конфликт на интереси, когато е взел 1 милион лева хонорар, като консултант по "Цанков камък". Това постанови съдът в понеделник (14.02.) "На свети Валентин магистратите показаха кои е истинският им любим" - жлъчно коментираха депутатите от комисията "Антимафия". Там се надяваха на тежки наказания за лидера на ДПС.

 

Пак съмнения за лобистки промени

ОПОЗИЦИЯТА обвини управляващите в лобистки текстове в Закона за автомобилните превози. С него бе решено такситата да са с до седем места, а не както досега с до пет места. Свилен Крайчев от ГЕРБ мотивира предложението с факта, че по курортите имало многодетни семейства с багаж.
"Кой ще си сложи детето да седи в багажника? Ако ще гледаме безопасност, кажете - там безопасно ли е", недоумява бившият транспортен министър Петър Мутафчиев. Освен това когато автомобилът е с до 7 места, той може да е такси, микробус, маршрутка. На практика може да реализира превози като такси, а всъщност да действа като маршрутка, което е много по-доходно.
"Поправката се отнася за определен кръг фирми в бранша", убедени с от опозицията.
"Ако управляващите бяха принципни, защо не прекратиха порочната практика с правостоящите места в маршрутките", питат от опозицията. Според тях герберите са се сблъскали с организирания отпор на маршрутните фирми в столицата, както и с ръководството на общината.
С новия закон се вменява вина и на учителите, организиращи екскурзии и предварително се оневиняват туроператорите и автобусните фирми. В закона е записано, че организаторът на екскурзията ще бъде глобен с 5 хил. лв., ако допусне нарушения на превозвача.

 

НА СМЕТКА: Близо половин милион лева печалба са реализирали сарайте на Доган.
НА СМЕТКА: Близо половин милион лева печалба са реализирали сарайте на Доган.