Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ТЕМПО: В Полша вече се сглобяват първите 12 автомобила за бъдещите шампиони.
ТЕМПО: В Полша вече се сглобяват първите 12 автомобила за бъдещите шампиони.

50 МЛН. ще бъдат вложени от Международната автомобилна федерация (ФИА) в първата Академия за млади пилоти тази година. Парите са половината от най-голямата глоба, налагана някога в автомобилния спорт. Заради шпионския скандал с откраднатите от "Ферари" файлове с технически характеристики, през 2007 г., "Макларън" бе глобен със 100 млн. долара.

Осем

Академията на ФИА ще бъде в две дисциплини - писта и рали, като за втората правилата вече са детайлизирани. 24-мата участници ще карат еднотипни "Форд Фиеста R3". Те вече се произвеждат в базата на английския тим "М-Спорт" в Краков. Осем пилоти ще бъдат на пълната издръжка на Академията, останалите 16 ще доплатят разликата от разходите за бензин, консумативи (гуми, спирачки, масла), настаняване и храна.

Автомобилите ще бъдат доставяни с камиони за всяко състезание. След това ще се връщат в Краков за ремонти. Техническият екип, който ще ги обслужва, ще е от англичани от "М-Спорт" и поляци.

От Португалия

Първото състезание, от което ще стартират "студентите", ще е рали "Португалия" в края на март. Най-добре представилите се трима пилоти в края на годината ще имат шанс за професионални договори с големите отбори.

Междувременно програмата за пистовата академия не е обявена официално. Очаква се ФИА да направи това в края на месец април.