Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Демир Доган (вляво) стана кум на кмета на Белица Радослав Ревански.
Демир Доган (вляво) стана кум на кмета на Белица Радослав Ревански.

С резултат от Живково време 34-годишният Радослав Ревански спечели втори кметски мандат в община Белица. Кумецът на сина на Ахмед Доган - Демир, получи 88,87% или 4861 гласа, срещу опонента си от ГЕРБ Мустафа Калъчов, взел 8,32%, което е 455 гласа.

Преди 4 г. младият активист на ДПС влезе в кметския кабинет след балотаж с кандидат от ГЕРБ, като спечели с 67%. Тогава гласовете за Ревански бяха 3978, сега са с близо 1000 повече.

"Властта ни я дават хората и ние поемаме ангажимент да я упражняваме в името на всички жители на общината. Човешкото отношение към хората винаги е било водещо за мен", казва младият кмет, който мечтае да види планинската община в подножието на Рила "модерна, европейска община, а хората да имат достоен живот и да са сплотени".

За 4 г. успя наистина да промени облика на общината, а най-важното -

не раздели хората

по партиен или

верски признак

Отдаваше еднакво уважение и към мюсюлманските, и към християнските празници, канеше на една маса свещеник и ходжа. Беше редом до работниците, които правеха улици, дори сам се качи на строителна машина, за да полага асфалт.

Година преди да изтече първият му мандат Ревански се раздели с ергенлъка и се ожени за красивата Саня Чаталбашева.

В знак на уважение и почит към хората от общината, на 27 юни 2018 г. двамата подписаха граждански брак в кметството в Белица. Кумува му синът на Ахмед Доган - Демир Доган, който е близък приятел на кмета Ревански.

Кума пък бе сестрата на младоженката Ани Чаталбашева

Шафери бяха близнаците Димитър и София Причкапови от София, внуци на Лазар Причкапов, бивш първи секретар на ОК на БКП и бивш кмет на Благоевград, който е родом от Белица.

Преди подписване на гражданския брак

младоженците

бяха посрещнати

с народен обичай,

подготвен от екипа и самодейци при читалището.

В присъствието на цялата общинска администрация Саня и Радослав положиха подписите си пред длъжностното лице по гражданско състояние.

Три дни по-късно младото семейство Ревански вдигна приказна сватба в столичен ресторант, на която присъстваха освен роднини и приятели, цялото ръководство и депутати от ДПС, начело с лидера Мустафа Карадайъ.

Приятелството между Ревански и Демир Доган датира

от години, след като се запознали покрай партийни дела в ДПС.

Роденият в белишкото село Бабяк млад кадър на ДПС е завършил право. На форум на младежката организация на ДПС направил силно изказване и тогава Ахмед Доган казал: “Това момче

го вземаме

в централата”

Така започнал работа като младши юрисконсулт в ЦС на ДПС в София и се запознал с Демир Доган. Двамата са зодия Козирог и Ревански казва, че са сродни души и близки приятели.

В края на миналата година Демир Доган направи баща си дядо, след като половинката му Памела роди малкия Адмир. И както си е по реда, след кума баща стана и кумецът. На 3 октомври т.г. кметът Ревански се похвали, че е станал горд баща на първородния си син Харис.