Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цял ден слушам и чета призиви всеки да отидел да гласува.

Ами не, не съм съгласна.

Да се гласува на всяка цена, без оглед на това доколко си наясно за какво става дума, е същото като да се четат книги на всяка цена - "Хора, четете! Каквото и да е, но четете много книги!".

Ако някой чете всичките простотии, които се предлагат, например стотиците книги на лайфкоуч-гурута, философи-марксисти, разни дивотии за "духовно развитие", зодии, езотерики, конспирации, нискокачествена художествена литература и т. н. - не просто няма да придобие знания, а ще остане с измамното усещане, че ги има, понеже е, нали, "начетен".

Същата работа с гласуването. Огромна част от суверена, освен никаква политическа грамотност, няма и грам идея за какво се гласува, дори не знаят колко бюлетини има и коя за какво е. Не знаят дори кои са кандидатите, еле па за общински съветници, камо ли какво предлагат. За София знаят само Фандъкова и Мая Манолова и се надъхват като за мач Левски - ЦСКА. Много се извинявам, но човек ако не е наясно с нещо, със сигурност е по-добре да не се занимава, и това се отнася не само за гласуването, а буквално за всичко в тоя живот.

А най-любимото ми е как на всички избори се натяква, че който не гласува после нямал право да мрънка. Значи, ако ще се ходи до урните с едничката цел да се легализира мрънкането - айде нема нужда, зер малко се мрънка така или иначе. Пък и вманиачените мрънкачи, убедени, че както те лично, така и България, са обект на световен заговор, нищо няма да ги спре да хленчат и да псуват по цял ден, гласували или не - те така се чувстват живи.

*От фейсбук