Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кюрдите бяха предадени от всички. Путин се провали в икономиката и вътрешните задачи, но успя в едно, Тръмп сега върши повече работа за да направи Русия Great Again, отколкото някога можеше да си представи. Да припомня, Ислямска държавата не си е тръгнала, логиката на ангажирането на САЩ в Сирия и Ирак бе за да се справят с терористическа заплаха, която намери своя израз в 9/11, той за да се защити самата Америка. Така, че глупостите, че били нечия чужда война са може би добър пиар, на разрушителна външна и отбранителна политика.

Става дума за 30 км буферна зона, в която Турция иска да настани етнически различни от кюрдите бежанци, с което да изолира контактите на сирийските и турските кюрди. На български език това се нарича етническо прочистване, но изглежда всички са съучастници.

Обърнахте ли внимание на предупреждението на Путин и Ердоган, че чуждите войски трябва да се изтеглят от Сирия - и двамата са със свои войски на чужда територия.!?

Искам да предупредя и ентусиастите на Путин. Сирия е сложно уравнение, което накрая изисква много пари за възстановяване, които Русия, Турция и Асад нямат, Китай няма желание да дава, а богатите арабски държави се скептици да плащат чужди сметки.

Големият губещ е САЩ - всички техните съюзници в момент поставят под съмнение дългосрочността и валидността на ангажиментите им. В НАТО също. Това е най-големият подарък, който американски президент можеше да направи на руски.

Последно - Европа я няма в уравнението. Германия се провали като лидер. Макрон също, той си мисли че е се разбрал с Путин. Поредният наивник.

От друга гледна точка, нещата се изясниха, видя се кой кой е в кризата. За да няма илюзии. Това е първото условие за намиране на новото равнище на балансиране на ситуацията.

*От фейсбук!