Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Елтън Джон СНИМКА: Ройтерс
Елтън Джон СНИМКА: Ройтерс

Сър Елтън Джон представя поп звездата Майкъл Джексън в автобиографията си като психично болен и "внасящ смут, когато е наоколо". 72-годишният музикант поддържаше приятелски отношения с Майкъл през ранните години на своята кариера. Сега обаче признава, че с времето е започнал да се притеснява от начина, по който Джексън започва "да се отделя от целия свят", предава "Дейли мейл".

"Познавам Майкъл, откакто беше на 13-14 години. Той бе най-очарователното дете, което може да срещне човек", пише Елтън Джон. "Но в даден момент през годините започна да се откъсва от света и реалността, подобно на Елвис Пресли".

"Само Господ знаеше какво е в главата му и какви хапчета взима, но всеки път, когато го видех, по-късно в годините, си мислех "горкият човек тотално си е изгубил ума". И не го казвам метафорично. Той наистина беше психично болен и смущаваше хората около себе си", обяснява Елтън Джон.

Спомняйки си за случай, в който кани Майкъл на свое парти, музикантът разказва, че изчезва и след това го открива да си играе със сина на чистачката. "По някаква причина той никак не можеше да се справи с компанията на възрастни хора".

Поп звездата Джексън почина след свръхдоза от успокоителни през 2009 г.

През същата година той бе обвинен посмъртно в сексуално насилие над деца от двама мъже, които се сприятеляват с него като малки.

Междувременно братът на Елтън Джон е разгневен, че певецът е очернил образа на баща им в новата си автобиография.

Изпълнителят на "Твоята песен" твърди, че баща му не подкрепил професионалния му избор и никога не му казал, че го обича и че се гордее с него. Полубратът на Елтън обаче твърди, че всеки сам избира в какво да вярва и изглежда е "изгубил голяма част от паметта си".

"Недоумявам, защото майка ми, аз и баща ми му бяхме на гости в Ливърпул. Той определено имаше концерт, на който ние определено бяхме, и баща ми беше там. Тогава бях на 5", коментира пред "Мирър" 53-годишният Джеф.

"Или е загубил голяма част от паметта си, или наистина иска да вярва, че татко никога не е отишъл на негов концерт", допълва той.

"Не помня баща ми да е дошъл да ме слуша на концерт на живо или да говоря с него за музика. Това, което правех, изобщо не беше неговото нещо", пише музикантът.

Той твърди също, че се е страхувал от него.

Джеф, който е от друга майка, след като бащата на Елтън Джон Стенли се разделя с първата съпруга Шейла през 1962 г. и се жени за Една и има още четирима синове с нея - също настоява, че баща им е от друго поколение, което по-трудно изразява емоциите си.

"Елтън го играе жертва. Родителите ни са от време, в което мъжете е трябвало да са мъже, а жените - жени. Това е различен свят", коментира полубратът на певеца. "Спомням си кога татко ми каза "Обичам те" и това беше на смъртния му одър. Там бяхме четиримата братя, но Елтън - не. Казах: "Тате, обичам те", а той отвърна: "Да, любовта е смисълът". Просто онези поколения не изразяват емоциите си, както ние днес.

"Баща ми се гордееше с него. Трябваше да видите как светят очите му, когато виждаше Елтън по телевизията. Той имаше голямо сърце и обичаше всички ни еднакво. Беше горд с Елтън и всичко, което той постигна", казва още Джеф.

Говорителят на певеца заяви: "Елтън стои зад думите си, че баща му никога не го е гледал на живо на концерт".

След смъртта на баща им Джеф и Елтън изгубват връзката си.